Ένας Πνευματικός τρόπος Ζωής

Τι σημαίνει Πνευματικός τρόπος Ζωής;

Ο καθημερινός μεθοδικός διαλογισμός είναι ο τρόπος να χτίσουμε και να δυναμώσουμε την πνευματική συνειδητότητα, να βιώσουμε τις φυσικές αρχικές ιδιότητες της ψυχής και να ελευθερωθούμε από τους φόβους. Αυτή η διαδικασία εμπλουτίζεται ιδιαίτερα όταν ο υπαρκτός τρόπος ζωής συμπληρώνει και βοηθάει στην πνευματική μας ανάπτυξη. Η γενική τήρηση των τεσσάρων πνευματικών βάσεων, μία χορτοφαγική διατροφή και ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής που ενσωματώνει σωματική και πνευματική χαλάρωση, είναι τα στοιχεία που αποτελούν έναν πνευματικό τρόπο ζωής.

Οι τέσσερις Πνευματικές Βάσεις 

Η εκπλήρωση της πνευματικής ζωής, βασίζεται σε τέσσερα θεμέλια:
• καθημερινή εξάσκηση στο διαλογισμό/γιόγκα
• μεθοδική πνευματική μελέτη
• πνευματικές σχέσεις και εκπλήρωση υποχρεώσεων
• η υπηρεσία της ανθρωπότητας

Καθημερινή Εξάσκηση στο Διαλογισμό

Ο καθημερινός διαλογισμός/γιόγκα μας εφοδιάζει με τα απαραίτητα μέσα για την εξερεύνηση, την ανακάλυψη και την επανασύνδεση με τον εαυτό και το Θεό.

Μεθοδική Πνευματική Μελέτη

Η μεθοδική, καθημερινή πνευματική μελέτη μας παρέχει τη σωστή ποιοτική τροφή για το νου και τη διάνοια, τα δύο κλειδιά της λειτουργίας της ψυχής.

Πνευματικές Σχέσεις & Υποχρεώσεις

Μέσα από την εμπειρία της συνειδητότητας ψυχής, οι άλλοι αναγνωρίζονται ως πνευματικά όντα και αναπτύσσεται μία αίσθηση αδερφοσύνης. Με το να υπερβαίνουμε τις διαφορές χρώματος, φύλλου και θρησκείας, οι σχέσεις γίνονται πιο ευχάριστες και ικανοποιητικές. Ο αμοιβαίος σεβασμός και η πνευματική αγάπη γίνονται η βάση για τις σχέσεις. Η απόφαση να βλέπω τις καλές ιδιότητες των άλλων, σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον ανταλλαγή θλίψης, αλλά μία έμφαση στην αποδοχή και την ανεκτικότητα.
Η πνευματικότητα δεν είναι μια απόδραση από τις υποχρεώσεις της ζωής. Έχουμε υποχρεώσεις με τις άμεσες σχέσεις- οικογενειακές, συναδερφικές, φιλικές- και μέσα από αυτές τις σχέσεις η ικανότητά μας να εφαρμόσουμε οτιδήποτε μαθαίνουμε πνευματικά, θα ελεγχθεί και θα δυναμώσει.

Πνευματική Υπηρεσία

Βρίσκοντας έναν κατάλληλο τρόπο για να χρησιμοποιούμε την αναπτυσσόμενη πνευματική μας δύναμη και κατανοώντας το όφελος για τους άλλους στην ευρύτερη κοινωνία, είναι επίσης μία μέθοδος στήριξης της προσωπικής ανάπτυξης.Η πνευματική υπηρεσία εμφανίζεται σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του να στέλνουμε κραδασμούς γαλήνης στην ατμόσφαιρα και να βοηθούμε τους γύρω να αναπτύξουν την επίγνωση των πνευματικών τους ιδιοτήτων, διαμέσου των λαών ευχών και των αγνών αισθημάτων.

Χορτοφαγική Διατροφή

Στα πλαίσια του σεβασμού και της φροντίδας για το σώμα μας, η διατροφή χρειάζεται ιδιαίτερη. Μία χορτοφαγική διατροφή είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στο να δημιουργείται διαύγεια, συγκέντρωση και αιθέρια εστίαση, τα οποία η πνευματική ανάπτυξη προϋποθέτει.
Με την κατανόηση της δύναμης και της ποιότητας των σκέψεων και των κραδασμών, δίνουμε επίσης προσοχή και στην ποιότητα της συνειδητότητας, ενόσω προετοιμάζουμε και λαμβάνουμε την τροφή μας.

Σωματική & Πνευματική Χαλάρωση

Όσο η ξεκούραση και η χαλάρωση είναι σημαντική για το σώμα, άλλο τόσο είναι και για το νου. Το σώμα δεν θα χαλαρώσει εάν δε χαλαρώσει ο νους. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που το σώμα είναι τραυματισμένο ή άρρωστο, ο νους είναι δυνατό ακόμα και τότε να χαλαρώσει. Ο διαλογισμός είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό αυτοΐασης, όταν κάποιος αναρρώνει από τις σωματικές ασθένειες. 
Ο χρόνος και η έκταση των δραστηριοτήτων της σωματικής χαλάρωσης εξαρτάται από τον προσωπικό μεταβολισμό του καθένα καθώς επίσης και από τις εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Παρόλα αυτά, εδώ και πολύ καιρό έχει αναγνωριστεί ότι η πιο αποδοτική ώρα της ημέρας για διαλογισμό και πνευματική ανάπτυξη είναι νωρίς το πρωί, πριν ξεκινήσουν οι διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Αφιερώνοντας χρόνο κάθε πρωί στο διαλογισμό, στη μελέτη και στην κατανόηση των πνευματικών αρχών και αρετών, εφοδιαζόμαστε με νοητική και πνευματική τροφή για τη μέρα που έρχεται.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.