Από την πολιτική στην… Προσωπική ανάπτυξη! By Angel

Όποιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του αριστερό, δεξιό ή κεντρώο του στερεί την δυνατότητα να είναι μοναδικός ενώ ταυτόχρονα τον αποκόπτει από την ελευθερία της βούλησης! Angel of mind

Το παραπάνω απόφθεγμα είναι στάση ζωής για μένα και το τοποθετώ στην αρχή για να μην έχουμε παρανοήσεις!

Εξηγώντας το, μπορώ να πω πως για να είσαι ελεύθερος είναι αναγκαίο να βλέπεις, να ακούς και να κρίνεις σύμφωνα με αυτά που είσαι στο παρόν σου! Ο χαρακτηρισμός – ταμπέλα σε αναγκάζει να βλέπεις, να ακούς και να είσαι κάτι από το παρελθόν!

Εννοώντας ότι παρότι 2 άνθρωποι βλέπουν το ίδιο πράγμα, θα εξαρτηθεί η γνώμη τους από το παρελθόν (πεποιθήσεις, αξίες, οικογένεια) τους!

Ένα Παράδειγμα για καλύτερη κατανόηση…

Βλέπουμε στον δρόμο να διαπληκτίζονται(ερμηνεία) 9 άνθρωποι μεταξύ τους χωρισμένοι σε 2 στρατόπεδα! Αυτό κατά γενική ομολογία μπορούν να δουν όλοι, από κάθε λογής χώρα στον κόσμο!

· Αν κάποιος έχει διαλέξει τον χαρακτηρισμό του δεξιού ή εθνικιστή θα προσέξει πως οι 4 είναι μετανάστες και αυτόματα θα σκεφτεί(υπόθεση) πως κάτι έκαναν εκείνοι και προκάλεσαν αυτή την διαμάχη!

· Αν κάποιος διαλέξει την ταμπέλα του αριστερού θα προσέξει πάλι ότι οι 4 είναι μετανάστες με την διαφορά ότι σχεδόν αυτόματα θα υποθέσει πως οι 5 προκάλεσαν την διαμάχη λόγο του μίσους τους για τους ξένους και θα είχαν ένα συναίσθημα συμπόνιας για τους 4 απροστάτευτους(ερμηνεία) ανθρώπους!

· Αυτό βέβαια που πραγματικά συνέβαινε ήταν ότι αυτοί οι 9 άνθρωποι είναι συνεργάτες διαφορικών εθνικοτήτων που δεν είχαν ´φωτιστεί´ ακόμα και ενώ θελαν το καλύτερο αποτέλεσμα ακόμα θεωρούσαν πως η αύξηση του τόνου της φωνής, η αντιπαλότητα και η αντιδικία είναι ο τρόπος να φέρουν το σωστό αποτέλεσμα!

Τι κατάλαβες από αυτό το παράδειγμα!; Νομίζεις τα πάντα, σωστά!;

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οτι τα παραδείγματα είναι ένας τρόπος απλούστευσης της πραγματικής κατάστασης ώστε να δουν ξεκάθαρα πόσο αφελές είναι να κρίνουν με βάσει τον αυτοχαρακτηρισμό (παρελθόν) τους!

Παρακάτω παραθέτω ένα βίντεο απο την επικαιρότητα και συγκεκριμένα μέσα απο την Βουλή για να γίνει το παράδειγμα πραγματικής κατάστασης που θα εξετάσουμε!

· Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του Νεοδημοκράτη θα είδε συμπαθητικά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά πιστεύοντας τις κινδυνολογίες του και σχεδόν θα χαίρεται που αποχώρησαν όλοι απο την Βουλή ενώ παράλληλα θα βρίζει την πρόεδρο της βουλής για την στάση της και φυσικά θα θεωρεί υπεύθυνους ΜΟΝΟ τους άλλους!

· Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του Συριζαίο θα προσπάθησε μετά βίας να ακούσει τα ψέματα του Σαμαρά και θα αντιλήφθηκε φυσικά πως σκοπός του είναι να θολώσει τα νερά φανατίζοντας τους ψηφοφόρους του, καθώς επίσης το άτομο αυτό θα θεωρεί πως καλά έκανε η πρόεδρος της Βουλής και έδειξε ποιος κάνει κουμάντο εκεί μέσα! Και αυτό το άτομο θεωρεί υπεύθυνους ΜΟΝΟ τους άλλους!

Βλέπουμε τώρα όλοι πως επιτρέποντας τον εαυτό σου ή άλλους να σε χαρακτηρίσουν ή να σουν βάλουν ταμπέλες αλλάζεις ριζικά τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα! Αυτό γίνεται πιο αντιληπτό αν μιλήσουμε για ομάδες ή ακόμα και για θρησκείες!

Πηγαίνοντας σιγά σιγά πιο κοντά στην “αλήθειά” διαπιστώνουμε πως αν δεν ήξερες το χώρο που διαδραματίζονται τα γεγονότα και δεν έβλεπες γκριζομαλλιδες θα νόμιζες πως βλέπεις μωρά παιδιά να μαλώνουν για τα παιχνίδια τους και κάποια απο αυτα θύμωσαν γιατι δεν περνούσε το δικο τους και έφυγαν! Τρομερά ώριμο γεγονός και απο τους μεν και απο τους δε που δεν έδειξαν ανωτερότητα παραχωρώντας της θέση της προέδρου σε άλλον!

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει και μπορεί κάθε λογής άνθρωπος, απο κάθε γωνιά του πλανήτη, κάθε ηλικίας να καταλάβει είναι ότι πρωταρχικός οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτή την αίθουσα ενδιαφέρονται περισσότερο να χειραγωγήσουν τους άλλους και να αποποιηθούν των ευθυνών τους (χωρίς πολιτικό κόστος)!

Φαίνεται ξεκάθαρα πως οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο ανώριμοι όσο το εκλογικό σώμα που τους εξέλεξε! Όταν λέω ανώριμοι εννοώ την ανικανότητα διαχείρισης των αντιρρήσεων διαφορετικών απόψεων προς το συμφέρον της χώρας!

Ένας σόφος άνθρωπος και μόνο από τέτοιους είμαι άξιος να εκπρόσωπουμαι θα παραμέριζε και θα ξεπερνούσε κάθε πρόκληση είτε έχει να κάνει με την απομάκρυνσή η μη της προέδρου της βουλής είτε με την άθλια κινδυνολογία μέρους της πολιτικής ηγεσίας προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση..

Ένας σοφός άνθρωπος δεν επιτρέπει ποτέ το συναίσθημα να κυριαρχήσει της λογικής και λειτουργεί πάντα προς το συμφέρον του συνόλου άσχετα αν δικαίως ή μη έχει λόγους να αντιδράσει!

Ένας σοφός άνθρωπος κάνει τα πάντα για να επιτευχθεί γρήγορα το αποτέλεσμα σεβόμενος τους θεσμούς…

Διαφορετικά δύο είναι οι εκδοχές:
Η μία είναι οτι αυτοί οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους και κατ’ επέκταση είναι επικίνδυνα αναποτελεσματικοί!

και η δεύτερη εκδοχή:
Ότι είναι τρομερά ικανοί, γνώστες της κατάστασης, άρτια εκπαιδευμένοι στην τέχνη ελέγχου της μάζας παίζοντας εξαιρετικά τον ρόλο τους ώστε να διαιρέσουν και αποπροσανατολίσουν όλους τους άλλους(εμάς)! {Εδώ τείνω να πω την αλήθεια για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που θέλουν το ΝΑΙ στην ουσία αλλά προσπαθούν να μην το δείξουν φάσκοντας και αντιφάσκοντας κάποιοι.}

Πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο από τα δύο διότι…

Στην πρώτη περίπτωση σημαίνει πως το σύνολο του εκλογικού σώματος είναι στο ίδιο χάλι με αυτούς.(κάτι μας είπες τώρα)
Ενώ στην δεύτερη περίπτωση τίθεται θέμα νοημοσύνης, σωστής ενημέρωσης και κριτικής ή μη σκέψης!

Και εδώ όσοι βάζουν το συναίσθημα μπροστά είναι που δεν θέλουν να πιστέψουν οτι ή είμαστε τόσο προβλέψιμοι που μας χειραγωγούν ή οτι είμαστε τόσο ηλίθιοι που μας εκμεταλλεύονται!

 Και όμως αν το δούμε απο έξω σύμφωνα με αυτό που είμαστε στο παρόν μας θα δούμε ξεκάθαρα την κατάσταση! Και όπως όλοι έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στην ζωή μας το πρώτο πράγμα που χρειάζεται ειναι να αξιολογήσεις ορθά μια κατάσταση και να την δεχτείς! 
Ετσι κάνεις το πρώτο βήμα για την εξέλιξη σου… Δέχεσαι το λάθος και αυτό σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις θέση… Αλλάζοντας θέση έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα!

Και τελειώνοντας θα κάνω κάποια προσωπικά σχόλια προσπαθώντας να αντικατοπτρίσω την κατάσταση όπως την βλέπω από έξω!

Δεν ξέρω ποιος είναι ποιο ηλίθιος, αυτός που κινδυνολογεί μέσα στην Βουλή εξυπηρετώντας σκόπιμα συμφέροντα ή αυτός που παπαγαλίζει αυτά που ακούει σαν δεδομένα ή αλήθειες!

Αλήθεια 1 : Είμαστε στην Ευρώπη και θα είμαστε για πάντα εκτός αν αλλάξουμε γεωγραφική τοποθεσία, άλλο Ευρώπη άλλο Ευρωπαϊκή Ένωση!

Αλήθεια 2 : Δεν προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα η έξοδος καμιάς χώρας και με καμία προϋπόθεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Αλήθεια 3 : Δεν τιθετε θέμα € ή άλλο νόμισμα και αν τεθεί εξαρτάται καθαρά απο εμάς δεν έχει τέτοια επιρροη το Δ.Ν.Τ αλλά έχει ο ΕΜΣ που θέλει να μας βάλει ο Τσίπρας!

Αλήθεια 4 : Θα ήταν καταστροφικό για τους πιστωτές μας μετά την στάση πληρωμών να μας αναγκάσουν να δηλώσουμε πτώχευση!

Αλήθεια 5 : Το χρέος που υποτίθεται οτι έχουμε είναι μηδαμινό και ποσοτικά αλλά και ποσοστιαία σύμφωνα με το ΑΕΠ μας σε σχέση με άλλες χώρες!

Αλήθεια 6 : Το χρέος μας έχει αυξηθεί τα τελευταία 5 χρόνια που ακολουθούμε τα μνημόνια-μεσοπρόθεσμο και θα συνεχίσει σύμφωνα με αυτά!

Αλήθεια 7 : Για ανάπτυξη μειώνεις την φορολογία και προβλέπεις ελαφρύνσεις σε νέους επαγγελματίες, δεν τους επιβαρύνεις περισσοτερο απο ότι πριν!

Αλήθεια 8 : Η Έλλάδα 5 χρόνια τώρα πληρώνει κανονικότατα τις δόσεις της!

Αλήθεια 9 : Αν η Ελλάδα δεχτεί τα μέτρα της Τρόικας πάει προς το χειρότερο! Άμεσο κούρεμα και έξαρση της φτώχειας! Μαζικές απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις!

Αλήθεια 10 : Αν η Ελλάδα δεχτεί τα μέτρα που προτείνει ο προθυπουργός πάει προς το χειρότερο! Αυξάνει το επιτόκιο δανεισμού και δίνει την δικαιοδοσία στον ΕΜΣ που είναι χειρότερος απο το Δ.Ν.Τ!

Αλήθεια 11 : Κανένας πολιτικός καμίας χώρας δεν θα πει πράγματα χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος!

Αλήθεια 12 : Όταν οι πολιτικοί λένε θα σώσουμε την χώρα πάντα εννοούν θα σώσουμε τις τράπεζες! Και πάντα θα παιρνουν μέτρα για την διασφάλιση τους!

Αλήθεια 13 : Το 89% των πακέτων διάσωσης απο 2010 μέχρι σήμερα πήγε στις τράπεζες!

Αλήθεια 14 : Τα τελευταία 5 χρόνια κατάφεραν μέσω των πακέτων διάσωσης να μεταφέρουν το 80% του χρέους από ιδιωτικά χέρια σε δημόσια επιβαρύνοντας τους φορολογούμενος πολίτες όχι της ελλαδος αλλά όλης της Ευρώπης! Αυτό έχουν σκόπο να κανουν με ανακεφαλαιοποίηση πάλι υπέρ των τραπεζών μετά το δημοψήφισμα ειδικά αν είναι ΝΑΙ.

Αλήθεια 15 : Το κλειστό καρτέλ ή οικονομική ελίτ ή τράπεζες η όπως αλλιώς θέλετε θα κερδοσκοπεί είτε στην Ελλάδα είτε στην Πορτογαλία είτε στην Ισπανία είτε ακόμα και στην Γερμανία χωρίς διαχωρισμούς! Ο διαχωρισμός υφίσταται μόνο στην σειρά εκμεταλλευσης!

Πριν κλείσω το άρθρο θα φέρω στο προσκήνιο για πιο λόγο μπορεί να έχει γίνει όλη αυτή η διαδικασία του δημοψηφίσματος χωρίς να συμπεριεχω την άποψη μου μέσα για την ορθότητα όσων έγιναν!

Αν σκεφτώ πως η σημερινή κυβέρνηση και ο Τσιπρας προσωπικα, πραγματικά θέλει το καλό του τόπου τότε σημαίνει πως έκανε το δημοψήφισμα για να κερδίσει χρόνο και για να πιέσει – αν το αποτελεσμα είναι όχι ώστε να πετύχει καλύτερους όρους! 

Αν ο λαός όμως πει ΝΑΙ καταλογίζει τις ευθύνες πάνω του και αμέσως πηγαίνει για κούρεμα για την βοήθεια των τραπεζών!

Αν σκεφτώ από πιο έξω θα δω πως κάθε φορά που θέλουν να μας περάσουν κάτι κάνουν 2 μεγάλα στρατόπαιδα για να έχω το αίσθημα οτι παλεύει το ένα για το καλο μου και να έχω ένα συναισθημα ικανοποίησης αφού κερδίσει (Βγεί ΟΧΙ) ενώ στην πορεία θα δω οτι πάνω κάτω τα ιδια μέτρα έχουν περάσει με την διαφορά ότι η κυβέρνηση εχει κερδίσει υποστηρίξη απο το εκλογικό σώμα!

Πάντως προσωπική άποψη είναι ότι δεν θα επιρεάσει το αποτέλεσμα (κάνουν τα πάντα για να βγει το ΝΑΙ) του δημοψήφισματος καθόλου τα μέτρα λιτότητας αλλά θα επιρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα πχ εκλογές κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τεχνοκράτες κ.α! Επίσης ως προς την πρόθεση ψήφου το να τείνει κάποιος προς το ΝΑΙ και δεν ανοίκει στην οικονομική ελίτ της χώρας είναι κάτι παραπάνω από αφελές! Και δέχομαι χωρίς να θεωρώ κακό να ψηφίσουν Ναι οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν συμφέρον απο αυτό! Το ΝΑΙ συμφέρει κάθε πολιτικό αρχηγό ότι και να λέει και δίνει την δυνατότητα σε Αμέσο κούρεμα χωρίς πλαφόν!

Με λίγα λόγια όποιος είναι υπέρ του ΝΑΙ γιατί και καλά διακυβεύεται η διατήρηση της Ελλάδος στο ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση ή επειδή νιώθει ασφαλής με αυτό, είναι τουλάχιστον καθυστερημένος! Αυτό το κούρεμα που θα ρθει σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δεν θα κάνει διαχωρισμούς σε μικρές και μεγάλες καταθέσεις καθώς οι μεγάλες έχουν ήδη εξαφανιστεί μήνες τώρα!

Όσον αφορά το ΟΧΙ πάλι δεν σημαίνει απαραίτητα σωστή απόφαση! Δεν συμφερει όμως κανέναν πολιτικό αρχηγό και αυτό φαίνεται απο το χρόνο που έδωσαν για το δημοψήφισμα και το πότε άρχισαν να ενημερώνουν τον κόσμο! Αν κάποιος ψηφίσει ΟΧΙ θεωρώντας οτι έτσι θα βγούμε απο την Ευρώπη και το επιδιώκει κιόλας ειναι το ιδιο αφελείς! Το ΟΧΙ πιθανότατα απλά θα επιτρέψει την κυβέρνηση να περάσει τα δικά της μέτρα λιτότητας αυξάνοντας τα επιτόκια δανεισμού και μπαίνοντας στον ΕΜΣ! Το σίγουρο είναι οτι τουλάχιστον το ΟΧΙ θα την εκθέσει αν ήθελε απλά να παίξει τζόκερ και να μετάθεση την ευθύνη στον λαό για να γλιτώσει το πολιτικό κόστος του να γίνει τσιράκι όπως οι προηγούμενοι!

Για τα πρακτικά χωρίς να τιθετε τέτοιο θέμα αυτή την στιγμή!

Αν καταλήγαμε σε πτώχευση όχι αναγκαστική(απο ΕΜΣ) αλλά απο επιλογή δική μας δεν έρχεται η καταστροφή του κόσμου! 
Ακόμα και αν βγούμε από το ευρώ πάλι δεν θα έρθει η καταστροφή! 
Στην αρχή σίγουρα θα χρειαστεί χρονος αντίδρασης και προσαρμογής αλλά όλα εντός συνόρων θα έχουν την δυνατότητα να βαίνουν καλύτερα(ανάλογα φυσικά και ποιος και υπό ποιους όρους θα ελέγχει την κοπή του νομίσματος καθώς ακόμη και η τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική)! Το πρόβλημα θα υπάρξει στις συναλαγές με το εξωτερικό! Εισαγωγές και εξαγωγές θα επηρεαστούν βραχυπρόθεσμα! Μακροπρόθεσμα θα ανθίσει ο τουρισμός περισσότερο ειδικά σε μια υποτίμηση(ανάλογα παλι) του νομίσματος! Θα ανθίσουν επίσης μελλοντικά και οι εξαγωγές πρώτης ύλης και τροφίμων καθώς θα ειναι φθηνότερα(αν η υποτίμηση συμφέρει)!
ΘΕΛΟΥΝ(ΟΛΟΙ) ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ξεκινησαν με τις ΔΕΚΟ και τις αποκρατικοποιήσεις συνέχισαν με το κλείσιμο των επιχειρήσεων… Και θα μας τελειώσουν βγάζοντας στο σφυρί κάθε σπίτι ή οικόπεδο! Ο βασικός μησθος ελέγα το 2011 το θα πέσει από το φράγμα των 400€! Τώρα φαντάζει φυσιολογικό! Υπό αυτές τις συνθήκες και του φόβου που επικρατεί αν δεν αλλαξει κάτι ριζικά, στον επόμενο 1,5 χρόνο θα φτάσουμε νούμερα Βουλγαρίας και Ζιμπάμπουε!

Χρήσιμες πηγές: τον αναφέρω σε πολλά άρθρα μου… Δημήτρης Καζάκης!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.