Αφήνεις και συ ταινίες στην μέση!;

Είναι 03:15 το πρωί, βλέπουμε ταινία στην τηλεόραση με τον πατέρα μου!
Η μητέρα μου έχει πάει για ύπνο νωρίτερα!
Συνηθίζουμε να μένουμε ως αργά καθώς ο πατέρας μου πηγαίνει στην δουλειά στις 02:00 το πρωί και έτσι “διασκεδάζει” το ρεπό του!
Αυτή είναι η ζωή στην Γερμανία, αυτή είναι η καλύτερη ζωή που του δωθηκε θυσιάζοντας τον ήλιο της χώρας τους!
Αυτή είναι η κατάντια του να τολμάς να αμφισβητείς το σύστημα!
5 χρόνια εδώ πλέον έχουν μάθει το νέο σύστημα και το ακολουθούν πιστά: ίδιος τρόπος σκέψης, καμια αντίδραση, Arbeit, Arbeit, Arbeit έχοντας και τους “παλιούς” ή τους μεγαλωμένους εδώ να σε κοιτούν με ενα βλέμμα σα να σου λένε να πεις και ευχαριστώ…
Ευχαριστώ που έχεις δουλειά… ποτέ δεν κατάλαβαν την διαφορά της εργασίας με την δουλεία…
Ας δουμε τι λεει το λεξικό της κοινής νεοελληνικής γι αυτό:

δουλεία : I1. η κατάσταση στην οποία βρίσκεται: α.κάποιος που έχει στερηθεί την προσωπική του ελευθερία και που αποτελεί ιδιοκτησία κάποιου άλλου: H κατάργηση της δουλείας. β.ένα έθνος ή ένας λαός που έχει στερηθεί τις προσωπικές του ελευθερίες και την εθνική του ανεξαρτησία: Οι Έλληνες έζησαν τετρακόσια χρόνια στη ~, σκλαβιά. 2. (μτφ.) η κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάποιος που είναι απόλυτα εξαρτημένος από κπ. ή από κτ.: H ~ των παθών. H δουλειά όταν καταπιέζει τον εργαζόμενο γίνεται ~.

εργασία : κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα που ασκείται με στόχο τη δημιουργία ενός χρήσιμου αποτελέσματος· (πρβ. δουλειά): Xειρωνακτική / πνευματική ~. Δημιουργική ~. Mε την~ ο άνθρωπος διαφοροποιήθηκε από τα ζώα και δημιούργησε πολιτισμό. 1. το έργο που ασκεί ο κάθε άνθρωπος στα πλαίσια της οργανωμένης κοινωνίας:  2. η προσφορά υπηρεσιών με αμοιβή, μισθωτή εργασία: ~ και κεφάλαιο. Προσφορά / ζήτηση / αγορά / σύμβαση εργασίας. Aμοιβή / υπεραξία της εργασίας. || το έργο που αναλαμβάνει να εκτελέσει, να φέρει σε πέρας κάποιος: Aνάθεση εργασίας. α. το σύνολο των εργαζομένων, ιδίως των μισθωτών:  β. θέση σε οικονομική ή άλλη μονάδα στην οποία απασχολείται ένας εργαζόμενος: Εύρεση εργασίας. Άνεργοι που ζητούν ~.

Πιο απλά πιστεύω πώς η εργασία έγγειται στην συμφωνία κάποιου να πληρώσει ένα συμφωνημένο ποσό (ώστε να κερδίζουν και οι 2 κάτι) σε κάποιον που θα δεχτεί να εργαστεί υπό όρους!
Η δουλεια απο την άλλη είναι η παράλογη μη νόμιμη αλλα νομότυπη “συμφωνία” του εργοδότη με τον εαυτό του για ένα ποσό που τον βολεύει!
Έτσι αντί να μοιράζει το κέρδος με τρόπο δίκαιο που να τον δέχονται και οι δυο πλευρές, το μοιράζει με τρόπο που να υπάρχει ανάγκη για περισσότερη δουλεια, περισσότερο έλεγχο και περισσότερη εκμετάλευση του δούλου, συγνώμη του εργαζομένου εννοώ!

Και αφού ξεκαθαρίσαμε τις διαφορές, η εργασία είναι ένας τρόπος εξέλιξης μια κοινωνίας ακριβώς αντίθετης εξέλιξης με την δουλεια! 

Μας έπεισαν να τα βλέπουμε ανάποδα και να ακούμε κατα τ’ άλλα λογικούς ανθρώπους να υπερασπίζονται τέτοιες θέσεις για να δικαιολογήσουν τα τόσα χρόνια που χαράμισαν δίνοντας το αίμα και τον ιδρώτα τους, αφενός χωρίς κάμια πραγματική παραγωγή έργου, αφετέρου με την τεράστια ψευδαίσθηση της χρησιμότητας να αντικαταστούν ρομπότ!
Είναι μεγάλη κουβέντα και ανάμεσα στην ταινία και το κινητό συνειδητοποίησα οτι αυτό το άρθρο ξεκίνησε με αφορμή την επιμονή του πατέρα μου να αφήσουμε την ταινία στην μέση για να παμε για ύπνο καθώς σε λίγες ώρες θα πρέπει να σηκωθούμε!
Δεν μπόρεσα να του δώσω να καταλάβει οτι δεν έμεινα ούτε από ασέβεια ούτε από αντίδραση!
Έμεινα διότι γνωρίζω πως:
“όπως κάνεις ένα πράγμα κάνεις το οτιδήποτε”
και δεν μπορώ να αφήσω τίποτα στην μέση, ούτε καν μια ταινία.
Έτσι κατανόησα πλήρως γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι να δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν.
Δεν τελειώνουν ότι αρχίζουν, τα παρατούν!
Πριν ακριβώς 5 χρόνια όταν οι γονείς μου, υποχείρια του συστήματος άλλαξαν χώρα, εγώ άλλαξα τρόπο σκέψης και αντί να ασχολούμε με το εξώ ασχολήθηκα με το μέσα!
Έμαθα τις αρχές εκείνες που κάνει τον απλό άνθρωπο να πετύχει ότι επιθυμεί!
Και μια από αυτές, η σημαντικότερη θα έλεγα, είναι να μην αφήνεις κάτι στην μέση!
Αφού άρχισες κάτι να έχεις την εντιμότητα και την ακεραιότητα να το τελειώσεις!
Η ταινία τελείωσε καθώς πήγε 04:30, μόλις εκπαίδευσα τον εαυτό μου για άλλη μια φορά όσο κουρασμένος κι αν είναι να φτάνει στο τέρμα… 
Και έτσι πλέον πιο σίγουρος από πριν συνεχίζω για να τερματίσω αυτό που άρχισα πριν 5 χρόνια!
Εσύ τι έχεις ξεκινήσει στην ζωή σου!;

Πόσα από αυτά έχεις τερματίσει!;

Τι θα κάνεις τώρα που έμαθες την αλήθεια!;
Υ.Γ. Για την ιστορία η ταινία με πολλά νοήματα λέγεται ”Νεντ Κελι”.
Είναι μία αληθινή ιστορία ενός νεαρού μετανάστη (τυχαίο) που δεν αντέχει την αδικία και παίρνει τα μέτρα του!
Angelofmind

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.