Αφορμή για Οραματισμό!

Όλα τα παρακάτω γράφτηκαν με αφορμή ένα άρθρο κομμάτι του οποίου  φαίνεται παρακάτω…
Ειναι απλά και μόνο σκέψεις……….
Κοίτα να δεις όμως που ότι υπάρχει σήμερα, ό,τι βλέπουμε, ό,τι έχουμε, ό,τι θέλουμε, ό,τι χρησιμοποιούμε είναι προϊόν σκέψης….
<<…..Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο η καθημερινότητα των νέων σήμερα να απαρτίζεται αμιγώς από λίγες και επουσιώδεις δραστηριότητες, που κάθε άλλο παρά εποικοδομητικές είναι. Τατουάζ με σχέδια που ενδεχομένως ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι κρύβουν από πίσω τους, ξέφρενοι τρόποι διασκέδασης, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα, κλαμπ γεμάτα από νεολαίους που βρίσκουν την ικανοποίηση μέσα σε κενά μπουκάλια αλκοόλ, μυς απαρτιζόμενοι ως επί το πλείστον από συμπληρώματα και χάπια, με απώτερο πάντα στόχο την επίδειξη, ακριβά ρούχα και παπούτσια, κινητά πολυτελείας που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με την εικόνα που παρουσιάζει το κράτος στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Φυσικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν στους πρόσκαιρους παραδείσους που τους προσφέρουν τα ναρκωτικά. Αυτή είναι μία ανόθευτη εικόνα της πραγματικότητας του σήμερα.
Οι νέοι πλέον δεν μαζεύονται στις γειτονιές. Δεν διασκεδάζουν πραγματικά όπως παλιά. Υπολείπονται καινοτόμων ιδεών, και εμφανώς προτιμούν την προχειρότητα και την εύκολη λύση. Δεν έχουν πραγματικούς φίλους. Το φιλικό τους περιβάλλον έχει μετατραπεί σε ένα διαδικτυακό κουτί, γεμίζοντάς τους με την ψευδαίσθηση ότι έχουν κάποια κοινωνική αναγνωσιμότητα και μια υπόσταση σαν προσωπικότητες. Ακόμα και οι διαπροσωπικές σχέσεις που συνάπτονται μεταξύ των ιδίων, έχουν καταλήξει σε μία ιδιαζόντως ειδεχθή κατάσταση, θέτοντας ανέλπιστα σε άμεσο κίνδυνο, αξίες όπως η αγάπη, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, ακόμα και το μίσος.>>
Γράφει ο Κώστας Φεργαδάκης και το ζήτημα δεν είναι τί γράφει και ποιος αλλά κατά πόσο ισχύουν… Θα θελα να αποδείξω πόσο άδικο έχει αλλά δυστυχώς δεν μπορώ… Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αναγνωρίσω τα σημεία εκείνα που επιδέχονται βελτίωση στον εαυτό μου και στους αγαπημένους μου… Έτσι θα ρθει κάποιος άλλος μετά από χρόνια και θα γράψει: 
Η νεολαία του σήμερα είναι πιο έξυπνη, πιο παραγωγική, πιο δραστήρια και πιο καινοτόμα απο κάθε άλλη γενιά μέχρι σήμερα- έχει καταφέρει να προάγει θεσμούς ήθη έθιμα που μέσω της αγάπης της εμπιστοσύνης και του σεβασμού ολοκληρώνουν το τρίπτυχο σώμα-νους-πνεύμα οδηγώντας την ανθρωπότητα στον επίγειο παράδεισο της!
Κι αν σου φαίνονται περίεργα και ουτοπικά ολα αυτά δεν πείραζει Ανθρωπάκο…
μικρός είσαι και θα μεγαλώσεις…
Κι αν σου φανεί οικείο Ανθρωπάκο, θα τρομάξεις, όταν δεις μέσα σου πόσο απέχεις από αυτό…
Κι αν απορείς γιατι κάποιος μπορεί να γράφει κάτι τέτοιο τέτοια ώρα (4 το πρωί) είναι επειδή κάποιοι ξοδεύουν τον χρόνο τους κοιμώμενοι και κάποιοι οραματιζόμενοι..
Το όραμα κάποιου οδηγεί τις ανούσιες προσπάθειες( και την ρουτίνα) του συνόλου να καταλήξουν στο θείο, ενώ  διαφορετικά θα κατέληγαν στην μετριότητα!
Να τα θυμάσαι αυτά Ανθρωπάκο… Θα σου χρειαστούν, όταν θα μελετάς τα γραφόμενα μου στην προσπάθεια σου να κατανοήσεις και να βρεις την πηγή έμπνευσης της νέας κοινωνίας – κουλτούρας!!!
Δεν θέλω να σε κουράσω άλλο ανθρωπάκο… Να σε εκπαίδευσω προσπαθώ…
Θέλω να είσαι έτοιμος ώστε να είσαι σε θέση να καταλάβεις πως  η έμπνευση, η πηγή και η αφορμή είσαι ΕΣΥ!
ΕΣΥ Ανθρωπάκο είσαι ο πρόγονος και ο λόγος ύπαρξης του Μέγα Ανθρώπου!
Angel

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.