Εταιρείες, Εργασία και οι Jumper!

Κάποτε όσο ήμουν φοιτητής ένας φίλος μου, μου γνώρισε κάποιον “πετυχημένο” για να δούμε κάτι καινούργιο-πρωτοποριακό που τότε θα άλλαζε ριζικά τον κόσμο…
Ξεκίνησα από φόβο μην γίνει αυτό που είπαν και μείνω απ’ έξω!
Μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρεία έκλεισε…
Αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ήμουν τόσο καχύποπτος όταν τα επόμενα χρόνια με καλούσαν φίλοι μου για διάφορες εταιρείας!
Πρέπει να ήταν 2007, από τότε μέχρι σήμερα έχω κρατήσει επαφή στο fb με αυτόν τον άνθρωπο…
Ούτε λίγο, ούτε πολύ μου έχει συστήσει πολλές εταιρείες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο…
“Ότι θα αλλάξουν τον κόσμο…”,
“ότι είναι η ευκαιρία μας” κ.α
Περιττό να πω ότι περισσότερες από 10 έχουν κλείσει ήδη, περιττό να πω ότι στις περισσότερες ζητούν εμβάσματα για να ξεκινήσεις ώστε να μην υπάρχει καμία ασφάλεια!
Πιο πολύ όμως λυπάμαι που μέσα σε αυτές υπάρχουν και κάποιες εταιρείες ΔΜ που είναι σοβαρές και χάνουν την αξιοπιστία τους από τέτοια άτομα!
Ο λόγος που τα γράφω αυτά είναι για να καταλήξω πως υπάρχουν λίγες(συγκριτικά με το σύνολο) σοβαρές εταιρείες που μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα!
Εδώ μια παρένθεση: Δεν μοιράζει λεφτά τζάμπα καμία εταιρεία, και δεν γίνεται ΠΟΤΕ να αμειφθείς χωρίς να εργασθείς!

Η παραγωγή έργου όμως από εργασία σε εργασία διαφέρει και σίγουρα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για τον καθένα.

Άλλος προτιμάει τις χειρονακτικές εργασίες, είναι αυτοί που λένε πως αν δεν ιδρώσεις δεν πληρώνεσαι και το εννοούν!

Άλλος διαλέγει να γίνει δάσκαλος. Σίγουρα δεν ιδρώνει, δεν έχει αυτή την σωματική κούραση αλλά δεν πιστεύω κάποιος να αμφιβάλει για το αν είναι από τις σημαντικότερες εργασίες που υπάρχουν! 

Δεν θέλω να επεκταθώ αναφέροντας πως παντού υπάρχουν σωστοί και λάθος, μιλάμε για τους ιδανικούς σε κάθε εργασία ανθρώπους!

Υπάρχουν άνθρωποι που η εργασία τους είναι η παραγωγικότητα και η λειτουργικότητα των υπολοίπων όπως ένας Life coach, ένας σύμβουλος επιχειρήσεων, ένας σύμβουλος γάμου, ένας ψυχολόγος κ.α 
Και σε αυτή την κατηγορία σπάνια θα ιδρώσει κάποιος, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί το τι μας προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι!

Τέλος υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν φαίνεται να κάνουν κανενός είδους εργασίας, αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονται οραματιστές και “δουλειά” τους είναι να παράγουν ιδέες, και γι αυτό πληρώνονται αδρά! Αυτοί σίγουρα δεν θα ιδρώσουν ποτέ, παρόλα αυτά χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν όπως είναι σήμερα και για την ακρίβεια τίποτα δεν θα άλλαζε τα επόμενα χρόνια!

Τώρα που ξεκαθάρισα τις κατηγορίες εργασίας, υπάρχουν πολλές εταιρείας που πληρώνουν κόσμο σαν αντάλλαγμα τις παραγωγής έργου! Δεν κάνουν όλοι την ίδια “δουλειά” ούτε πληρώνονται όλοι το ίδιο! Δεν θα πληρωθεί όμως κανένας και ποτέ για κάτι που ΔΕΝ έκανε! Άρα για να πληρωθείς πρέπει να παράξεις, μπορεί να μην καταλαβαίνεις πως λειτουργεί αλλά λειτουργεί!

Άρα αν κάποιος πιστέψει πως χωρίς να κάνει κάτι θα πληρώνεται εύκολα, δεν νομίζω πως αν ενδώσει σε κάτι τέτοιο φταίει το άτομο που του τα είπε ή η εταιρεία αλλά ο ίδιος! 

Ο μόνος τρόπος σήμερα κάποιος να βγάλει πραγματικά εύκολα λεφτά είναι να βάλει τα λεφτά του να δουλεύουν γι αυτόν και πάλι θα πρέπει να βάλει πολλά συγκριτικά με το ποσοστό κέρδους του διαφορετικά ανεβαίνει το ρίσκο να τα χάσει!

Παραήταν μεγάλη η παρένθεση και θα χαθεί ο σκοπός του κειμένου, ας πάμε στο θέμα μας πάλι!
Αν κάποιος αλλάζει τις εταιρείες σαν τα πουκάμισα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πετύχεις σε καμία από αυτές!
Αυτοί οι άνθρωποι λέγονται “Jumper” στον χώρο και σίγουρα μπορείς να τους διακρίνεις από το θράσος και η ευκολία να σου πουν τα ίδια ακριβώς πράγματα που σου είπαν και την περασμένη φορά… Είναι οι άνθρωποι που λένε πως το κάνουν για να βοηθήσουν άλλους και καταλήγουν να αλλάζουν εταιρεία πριν προλάβουν καν να πληρωθούν οι αγαπημένοι τους φίλοι!
62 μήνες μέσα στο ΔΜ κατάλαβα ότι είναι σαν τον γάμο… σου επιτρέπουν να κάνεις μέχρι 3 αλλά κάθε επόμενος προκαταβάλλει αρνητικά τους υποψήφιους συντρόφους!!!
Φλερτ μπορεί κάποιος να έχει πολλά… 
Τι του δίνουν όμως!; 
Όταν τα πράγματα σοβαρεύουν στην ζωή, μόνο η δέσμευση με κάτι μας πάει στο επόμενο επίπεδο!
Δεν ξέρω ποιο θα είναι αυτό για τον καθένα, ξέρω όμως ότι καταντά γελοίο να σε ενοχλούν τα ίδια άτομα συνεχώς για κάτι καινούργιο “που θα αλλάξει τον κόσμο”! Ίσως κάποιο όντως το κάνει, δεν αντιλέγω…
Ακόμα και ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει την σωστή ώρα 2 φορές την ημέρα… αλλά δεν θα φορούσα ΠΟΤΕ ένα χαλασμένο ρολόι!
Αngelofmind

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.