Ευνόητο ότι το παρόν καθορίζεται απο το παρελθόν ή μήπως όχι!;

Αφορμή του άρθρου μία δημόσια τοποθέτηση ενός ατόμου το οποίο ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου έδωσε να αναπτύξω το παρακάτω κείμενο…

“…Είναι ευνόητο ότι το παρόν μας καθορίζεται από το παρελθόν και δεν υφίστατο χωρίς αυτό…” Τέτοιο ατόπημα στο λόγο σου έχεις καιρό να κάνεις! Αλλά γι αυτό υπάρχει ο διάλογος! Μόνος τρόπος να παρουσιαστεί ως ορθή η παραπάνω διατύπωση είναι: πως “έχουμε επιλέξει ότι το παρόν μας καθορίζεται από το παρελθόν και δεν υφίστατο χωρίς αυτό…”!Βέβαια και πάλι το χάνουμε στο “φύσει χρονικά”!

Είναι μόνο νοητικός ο οποιοδήποτε προσδιορισμός χρόνου! Στην ουσία δεν υπάρχει -δεν ειναι ούτε φυσικός, ούτε παρα φυσικός, ούτε καν συμπαντικά αποδεκτός!

Ως ‘Ευνόητο’ θα μπορούσε να ειπωθεί: οτι δεν υπάρχει παρελθόν και μέλλον πάρα μόνο παρόν! Αλλά ακόμα και γι αυτό δεν αρκεί η απόδειξη καθώς χρειάζεται και η κατανόηση της μάζας που το καθορίζει!

Έτσι όποιος λειτουργεί σύμφωνα μόνο με την γνώση(παρελθόν) δεν εξυπηρετεί την “φύση” του αλλά το υποκατάστατο της κατάντιας του όντος που αντιπροσωπεύει!

Με απλά λόγια η ορθότερη έκφραση είναι ότι όλα γίνονται ταυτόχρονα αλλά επειδή είναι δύσκολο να το κατανοήσει ο μέσος άνθρωπος γι αυτό θα το αφήσουμε προς το παρόν και ας το θέσουμε διαφορετικά!

Ας θεωρίσουμε πως το αποτέλεσμα ενός ζαριού είναι η επιλογή ενός ανθρώπου!
Κάθε φορά που ρίχνει το ζάρι έχει 6 επιλογές και θα κάνει μια που πιστεύει ότι τον εξυπηρετεί! Οι πιθανότητες να κάνει την σωστή(υποθέτουμε πως μόνο μία είναι) είναι 1/6!

Αν αναλύσουμε πολλές από τις επιλογές θεωρητικά για κάθε 6 θα κάνει μία σωστή! Ετσι λειτουργεί ο περισσότερος κόσμος!

Όμως στην πραγματικότητα μετά από 4 σερί λανθασμένες επιλογές πάλι 1/6 έχουμε και όχι 1/2 όπως “λένε” τα νούμερα!

Στην ουσία εμείς καθορίζουμε το αποτέλεσμα με τον τρόπο σκέψης μας! Και η εστίαση στο παρελθόν δημιουργεί ένα παρόν/μέλλον που καθορίζεται από αυτό στερούμενο από ελευθερίες ενώ η εστίαση σε αυτή καθ’ αυτή την επιλογή, μας κάνει ελεύθερους δημιουργώντας δυνατότητες! Αυτός είναι ο λόγος(τρόπος σκέψης) που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα! Τους είναι πολύ δύσκολο μετά από 2-3-4 αποτυχιμενες απόπειρες δικές τους ή άλλων να δοκιμάσουν να επιλέξουν σαν να ρίχνουν πρώτη φορά το ζάρι!

Θα τους ακούσεις συχνά να λένε : το έκανε ο τάδε και ο τάδε και δεν πέτυχε γιατί να το κάνω εγώ ή έκανα αυτό και εκείνο δεν ξαναδοκιμάζω άλλο τώρα θέλω τα σίγουρα!

Κι όμως οι λίγοι που δοκιμάζουν είναι αυτοί που ξεχωρίζουν σε καθε τομέα και οι υπόλοιποι που δεν καταλαβαίνουν καν το πως λειτουργεί όλο αυτό είναι οι υπάλληλοι των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την μάθηση και όχι απλά την γνώση!

Υ.Γ Εννοείται πως στο παράδειγμα θεωρώ τις επιλογές ως διαφορετικές απο το ζάρι διαφορετικά θα ίσχυαν οι ίδιοι νόμοι!

Angelofmind

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.