Η υποκρισία των status στο Facebook ως αφορμή για αυτοκριτική!

Αυτή η υποκρισία ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό αν δεν σταματήσει προβλέπεται δυσοίωνο το μέλλον των Ελλήνων εντός και εκτός συνόρων και κατεπέκταση το μέλλον ολόκληρου του κόσμου αφού κάθε έννοια αγώνα, εσωτερισμού αλλά κυρίως κριτικής ξεκίνησε από δω!
 Είναι οξύμωρο οτι όλοι ανεξαιρέτως ακόμα και εμού εθελοτυφλούμε τόσο και μοιράζουμε απλόχερα ευχές μέρες που είναι και μόλις λίγα 24ωρα αργότερα θα αφήσουμε στο παρελθόν μαζί με κάθε δείγμα συντροφικότητας ή αλληλεγγύης!
 Όλες αυτές οι σοφές κουβέντες και η ενθάρρυνση-αισιοδοξία πάει περίπατο τις στιγμές εκείνες της σκέψης, της ειλικρινούς αυτοκριτικής που αντιλαμβάνεσαι πως δεν είσαι εκεί που θέλεις, ούτε έκανες αυτά που θέλεις!
 Παρόλα αυτά συνεχίζεις να ζεις βλέποντας παντού γύρο σώματα κενά σαν μαριονέτες… ή καλύτερα ανδρείκελα που το μόνο που κάνουν είναι να δέχονται διαταγές! Διαταγές από ένα σύστημα που έχει γεμίσει απο τόσα σκουπίδια το νου σου, που φαντάζει αδύνατο να δει πέρα από την καπιταλιστική νοοτροπία της εικόνας και της εξουσίας!
 Είναι πολύ φτηνό να ακούς την φωνή μέσα σου, την στιγμή που μια επώνυμη μάρκα σου ψηθιρίζει στο αυτί την ανάγκη σου να καταναλώσεις ώστε να διατηρείθεις στα επιτρεπτά επίπεδα αποδοχής από την κοινωνία! Την κοινωνία που για όλα έχει άποψη και όλα τα ξέρει αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι κάθε φορά που κρίνει ταυτόχρονα διαχωρίζει δίνοντας το δικαίωμα να τρίβει τα χέρια της η ελίτ του παρασκηνίου! Είναι τόσο οφθαλμοφανές όσο και κωμικοτραγικό που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις με την αφέλεια ή να κλάψεις με την βλακεία!
 Οι δήθεν διάφορες που τόσο θέλουν να σε κάνουν να πιστέψεις ότι έχουμε και η απίστευτη ομοιότητα στην τυφλή αποδοχή της χιλιομασημένης αυτής τροφής θα έπρεπε να σε έχει κάνει ήδη να καταλάβεις: όσες περισσότερες διαφορές έχεις ανθρωπάκο τοσό λιγότερους συμμάχους θα έχεις όταν έρθει η δική σου σειρά!

 Φτάνει πια να διαιρείς τον εαυτό σου σε δεξιό ή αριστερό, δημόσιο ή ιδιωτικό υπάλληλο, πατριώτη ή δωσίλογο κ.α Γιατί αυτό απο μόνο του αρκεί για να καταστρέψει τον μόνο κοινό διακαή πόθο κάθε ανθρώπου αλλά και κάθε ζωντανού οργανισμού που περασε και θα περάσει απο αυτόν τον πλανήτη – την ΕΛΕΥΘΡΙΑ!!!
 Γι αυτό πάψε επιτέλους να παπαγαλίζεις και άκου την φωνή μέσα σου που αντιλαμβάνεται πως αυτό που ζεις είναι η ψευδαίσθηση της ελευθερίας που δικαιωματικά από την φύση σου ανήκει!
Κάτα την γέννηση μας ήταν αναφαίρετο δικαίωμα και φυσική έκβαση της ζωής μας να ζούμε ελεύθεροι… Κατά την ´ζωή´ μας ήταν φυσική έκβαση να την χάσουμε!

 Κάθε φορά που κάναμε το λάθος της καταπατήσης της ελευθερίας του άλλου δίναμε μια μαχαιριά και στην δική μας…
 κάθε φορά που δεν επιτρεπάμε σε κάποιον να μιλήσει φιμώναμε το δικό μας στόμα..
 κάθε φορά που δεν επιτρεπάμε σε κάποιον να διαλέξει την αγάπη του στερούσαμε το δικαίωμα στον εαυτό μας να αγαπήσει..
 κάθε φορά που στερούσαμε από κάποιον να έχει την ιδεολογία του, στερούσαμε από μας την δυνατότητα υποστήριξης της δικής μας ιδεολογίας..
 κάθε φορά που στερούσαμε από κάποιον να ασπαστεί την θρησκεία του στερούσαμε από μας την δυνατότητα να φτάσουμε στην σύνδεση με την ανώτερη εκδοχή του εαυτού μας….

Αχ ανθρωπάκο… Πέρασε καιρός κι όμως μυαλό δεν έβαλες… Σκέψου όμως…
Τι θα γινόταν αν ήταν κάθε μέρα, μέρα καινούργιας χρονιάς;
Αν κάθε μέρα μας δινόταν η ευκαιρία να πάρουμε αποφάσεις για όλα αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε με αφορμή την καινούργια χρονιά;

Γι αυτό στα λέω ανθρωπάκο για να τα βάλεις όλα αυτά στην φετινή σου αυτοκριτική…
Και να σταματήσεις να ψάχνεις τις διάφορες… Οι ομοιότητες είναι αυτές που θα σε κάνουν ευτυχισμένο! Να το θυμάσαι αυτό ανθρωπάκο… Οι μεγαλύτερες ομοιότητες επιφέρουν τα μεγαλύτερα αποτελέσματα…

….Εις το επαναδείν…..
Angel of mind

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.