Τα 15 μεγαλύτερα best seller όλων των εποχών

Βιβλία αγαπημένα, σημαντικά που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της λογοτεχνίας. Το καθένα με τεράστια απήχηση στον κόσμο. Παρουσιάζουμε 15 από τα πιο διαβασμένα και δημοφιλή βιβλία όλων των εποχών…

 

Η Βίβλος (The Bible)

Η Βίβλος χωρίζεται σε δύο μέρη, την Παλαιά και τη Καινή Διαθήκη και αναφέρεται στη θρησκεία του χριστιανισμού. Είναι το μεγαλύτερο best seller όλων των εποχών με πωλήσεις από 2,5 μέχρι και παραπάνω από 6 δισεκατομμύρια αντιτύπων σε όλο τον κόσμο! Δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός, εξαιτίας του ότι πολλά βιβλία διανέμονται και δωρεάν.

 

Αναφορές από τον πρόεδρο Μάο (Quotations from Chairman Mao)

Αυτή η συλλογή με αποφθέγματα από τον Κινέζο πρόεδρο Μάο Τσε Τουνγκδημιουργήθηκε από το στρατό, το 1964, και πούλησε παραπάνω από 800 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

 

Ο Άρχοντας των δακτυλιδιών (The Lord of the Rings)

Η τριλογία του J. R. R. Tolkien (Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού, οι Δύο Πύργοι, η Επιστροφή του Βασιλιά) εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1954 και έχει στο ενεργητικό του περίπου 150 εκατομμύρια πωλήσεις. Πρόκειται για την ιστορία του σκοτεινού άρχοντα Σάουρον, που δημιούργησε το Ένα δαχτυλίδι, το οποίο ελέγχει τα υπόλοιπα δαχτυλίδια εξουσίας, και τις προσπάθειες των ηρώων να τον νικήσουν.

 

Χάρι Πόττερ (Harry Potter)

Τα βιβλία του μικρού μάγου, εφτά στον αριθμό, αποτελούν μια σειρά φαινόμενο. Η Βρετανίδα συγγραφέας J. K. Rowling, περιγράφει τις ιστορίες του Χάρι και των φίλων του στο μαγικό σχολείο Χογκρουάτς αλλά και τις προσπάθειες τους να αντιμετωπίσουν τον κακό μάγο Βόλντεμορτ. Τα βιβλία έχουν φανατικούς θαυμαστές και συνολικά έχουν πουληθεί περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα!

 

Το Κοράνιο (The Qur’an)

Το Κοράνιο είναι το ιερό βιβλίο του Ισλάμ. Το όνομά του σημαίνει κυριολεκτικά “Απαγγελία” και έχουν πουληθεί περισσότερα από 800 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Δέκα μικροί Νέγροι (And Then There Were None) 

Το γνωστότερο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι με πωλήσεις πάνω από 100 εκατομμύρια, το καθιστούν το μεγαλύτερο best seller στην κατηγορία μυστηρίου. Ο τίτλος είχε αλλάξει το 1940 σε And Then There Were None”, εξαιτίας του ρατσιστικού περιεχομένου του. Στο μυθιστόρημα, δέκα άτομα, τα οποία ήταν ήδη συνένοχοι στο θάνατο άλλων, αλλά δεν τιμωρήθηκαν, παρασέρνονται σε ένα νησί. Αν και είναι οι μόνοι που βρίσκονται στο εκεί, αρχίζουν να δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλο, παραλληλίζοντάς τον τρόπο, με το νανούρισμα «δέκα μικροί νέγροι».

 

Κώδικας Ντα Βίντσι (The Da Vinci Code)

Ο DanBrown συγκλόνισε το 2003 τον κόσμο με το βιβλίο του, έχοντας ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις να ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια αντίτυπα. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα μυστηρίου που διηγείται την περιπέτεια του καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον και της Σοφί Νεβό, καθώς ερευνούν μια δολοφονία που έγινε στο Λούβρο. Βρίσκονται ανάμεσα σε μια μάχη μεταξύ μυστικιστικών ομάδων για την πιθανότητα του ότι ο Ιησούς να είχε παντρευτεί τη Μαρία Μαγδαληνή.

 

Η ιστορία δύο πόλεων (A Tale of Two Cities)

H«Ιστορία δύο πόλεων» (1859) είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς. Η πλοκή διαδραματίζεται στα χρόνια που αρχίζει η γαλλική επανάσταση. Εξιστορεί τις περιπέτειες δύο ανθρώπων, του Charles Darnay, ενός ρομαντικού γάλλου αριστοκράτη και του Sydney Carton, ενός κυνικού άγγλου δικηγόρου, που είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα. Έχουν πωληθεί πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Μπεν Χουρ (BenHur: A Tale of the Christ)

Προδομένος από τον καλύτερό του φίλο, ο Μπεν Χουρ χάνει την περιουσία του και αποχωρίζεται την οικογένειά του. Καταδικασμένος σε θάνατο, όντας σκλάβος σε ρωμαϊκή γαλέρα, αποζητά μόνο την εκδίκηση, μέχρι που γνωρίζει κάποιον που τον συγκλονίζει βαθιά, τον Ιησού. Το μυθιστόρημα του Λου Γουάλας έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως από τότε που εκδόθηκε, το 1880.

 

Ο Μικρός Πρίγκιπας (Le petit prince)

Το παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ εκδόθηκε στα γαλλικά το 1943. Έκτοτε έχει μεταφραστεί σε 190 γλώσσες και έχουν πουληθεί περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα. Αν και θεωρείται παιδικό βιβλίο, απευθύνεται σε όλους. Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί, το Μικρό Πρίγκιπα, γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο ενώ ο δεύτερος σιγά-σιγά τού διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι περισσότερο “ανθρώπινοι.

 

Ο Αλχημιστής (O Alquimista)

Ο Αλχημιστής (1986) του Πάουλο Κοέλο είναι ένα από τα πιο γνωστά βιβλία με αποφθέγματα που συντροφεύουν πολλούς ανθρώπους στη ζωή τους. Κατέχει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες για το πιο πολύ-μεταφρασμένο βιβλίο από ζωντανό συγγραφέαΠρόκειται για την ιστορία του Σαντιάγο, ενός νεαρού βοσκού της Ανδαλουσίας, που αφήνει την πατρίδα του για να ριχτεί στην αναζήτηση ενός θησαυρού κρυμμένου στις πυραμίδες. Στο δρόμο θα συναντήσει μια πανέμορφη γυφτοπούλα, έναν άντρα που αποκαλεί τον εαυτό του βασιλιά κι έναν αλχημιστή, ο οποίος θα τον μάθει να διαβάζει τα σημάδια της μοίρας, να ακούει την καρδιά του και, πάνω απ’ όλα, να ακολουθεί με πίστη και αποφασιστικότητα το όνειρό του. ‘Έχει πουλήσει παραπάνω από 65 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Ο φύλακας στη Σίκαλη (The Catcher in the Rye)

Μυθιστόρημα του 1951 από τον Σάλινγκερ, αρχικά δημοσιεύθηκε για ενήλικες, όμως έγινε πολύ δημοφιλές στους έφηβους αναγνώστες εξαιτίας της θεματολογίας του: εφηβική σύγχυση, άγχος, αποξένωση, γλώσσα και επανάσταση. Έχει μεταφραστεί σε όλες σχεδόν τις κυριότερες γλώσσες του κόσμου και περίπου 250.000 αντίτυπα πωλούνται κάθε χρόνο, με συνολικές πωλήσεις πάνω από 65 εκατομμύρια.

 

Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα (The Lion, the Witch and the Wardrobe)

Πρόκειται για ένα παιδικό μυθιστόρημα φαντασίας του C.SLewis. Δημοσιεύθηκε στο 1950 και είναι ένα από τα βιβλία της σειράς «Τα Χρονικά της Νάρνια».Έχουν πωληθεί παραπάνω από 85 εκατομμύρια αντίτυπα και το περιοδικό Timeτο συμπεριέλαβε στη λίστα με τα 100 καλύτερα αγγλικά μυθιστορήματα από το 1923 έως το 2005.

 

Το όνομα του Ρόδου (l Nome della Rosa)

Είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Ουμπέρτο Έκο. Εκδόθηκε στην Ιταλία το 1980. Ο αναγνώστης μεταφέρεται σε ένα ιταλικό μοναστήρι των Βενεδικτίνων. Η πλοκή αναπτύσσεται γύρω από την αναζήτηση ενός χειρογράφου του Αριστοτέλη, με φόνους, άνομες σχέσεις μεταξύ μοναχών και το κυνήγι των αιρετικών εν έτει 1327. Το όλο έργο παρουσιάζεται ως καταγραφή των αναμνήσεων ενός γηραιού φραγκισκανού μοναχού, του αδελφού Άντσο της Μελκ, ο οποίος έζησε τα περιγραφόμενα γεγονότα ως νεαρός δόκιμος μοναχός. Οι πωλήσεις ανέρχονται στα 50 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Η ιστορία του Πήτερ του Λαγού (The Tale of Peter Rabbit)

Η ιστορία της Μπέατριξ Πόττερ εκδόθηκε το 1902 και έχει πουλήσει περίπου 45 εκατομμύρια βιβλία. Πρόκειται για παιδικό βιβλίο που περιγράφει την ιστορία ενός μικρού, άτακτου και ανυπάκουου λαγού. Περιφέρεται σε έναν κήπο και τον κυνηγάει ο ιδιοκτήτης του. Ξεφεύγει και επιστρέφει σπίτι, στη μητέρα του, που τον βάζει για ύπνο και του δίνει χαμομήλι.


http://www.flowmagazine.gr/article/view/top15_best_sellers/category/culture 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.