Τι είναι οι πεποιθήσεις; Σεβαστή Βόλα

Aς μιλήσουμε για πεποιθήσεις.

Οι πεποιθήσεις μας, δηλαδή η αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας ή άλλους ή μία κατάσταση, δημιουργούν συγκεκριμμένα συναισθήματα και επομένως ανάλογες εμπειρίες. Το συναίσθημα που βιώνεις εξαιτίας μιας πεποίθησης δονείται σε χαμηλές ή υψηλές συχνότητες. 
Οι εμπειρίες που θα βιώσουμε εξαρτώνται από τις συχνότητες των δονήσεων, δηλαδή συναισθήματα όπως της αγάπης, της χαράς, της ευγνωμοσύνης προσελκύουν εμπειρίες και ανθρώπους που σου δίνουν τα ανάλογα συναισθήματα, και ενοχές, ντροπή, φόβος, ανησυχία, μνησικακία κλπ. προσελκύουν ανθρώπους και εμπειρίες που θα σε κάνουν να βιώσεις περισσότερες ενοχές , ντροπή , φόβο κλπ.
Αυτός είναι ο νόμος της έλξης: το όμοιο έλκει το όμοιο, το σύμπαν ανταποκρίνεται σε αυτό που νιώθεις, και αυτό που βιώνεις είναι το καθρέφτισμα αυτού που είσαι.
Τα κύτταρα εθίζονται στα συγκεκριμμένα ή άλλα συναισθήματα και κάθε φορά που αισθάνεσαι ντροπή ή ενοχές προγραμματίζεις το υποσυνείδητό σου να ζήσει εμπειρίες που προκαλούν ντροπή και ενοχές. Αυτή η εξάρτηση έχει σαν αποτέλεσμα τα κύτταρα να “μπουκώνουν ” και να μην μπορούν να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται με αποτέλεσμα να φθείρονται και να δημιουργούνται αρρώστιες.
Για να γίνω περισσότερο κατανοητή, αν εγώ πιστεύω ότι δεν είμαι επαρκής, δηλαδή ότι δεν είμαι αρκετά ικανή ή δεν αισθάνομαι την αξία μου, τότε θα προσελκύω καταστάσεις ή ανθρώπους στις οποίες θα βιώνω απόρριψη. Όσο αισθάνομαι απόρριψη, τόσο προσελκύω ανθρώπους και καταστάσεις που με απορρίπτουν και θα εξακολουθώ μέχρι να πάρω το μάθημά μου, δηλαδή να αισθανθώ επαρκής και να κατανοήσω ότι η αξία μου είναι δεδομένη ανεξάρτητα των καταστάσεων που βιώνω και της συμπεριφοράς των ανθρώπων απέναντι μου.
Η πραγματικότητα σου , οι εμπειρίες σου , τα συναισθήματα σου καθρεφτίζουν εσένα και τις πεποιθήσεις σου. 
Κάθε φορά που αλλάζεις την αντίληψη σου για ένα θέμα αλλάζεις την ενέργεια σου και την πραγματικότητα σου.
Σεβαστή Βόλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.