Τι ειναι Δικτυακό Μαρκετίνγκ;

αλήθεια τι ειναι; είναι τόσο άγνωστο;
Όλοι γνωρίζουμε τι είναι δίκτυο. Τα τελευταία χρόνια τα κοινωνικά δίκτυα μέσω ίντερνετ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, όπως το facebook , το twitter κ.ά.
 
Σχηματική μορφή δικτύου 
Κάποιος έχει δέκα φίλους και αυτοί οι δέκα φίλοι έχουν από δέκα φίλους ο καθένας και αυτοί με τη σειρά τους από άλλους τόσους κ.ο.κ όλοι αυτοί κάποια στιγμή μπορούν να γίνουν φίλοι και μεταξύ τους και έτσι το δίκτυο μεγαλώνει … δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γρήγορα!
Μεταξύ τους οι φίλοι προτείνουν τη μουσική που τους αρέσει, τα βιβλία που διάβασαν και ενθουσιάστηκαν, κάποια sites που τους ενδιαφέρουν. Προτείνουν και προωθούν πολλά πράγματα. 
Αυτό είναι και το δικτυακό μάρκετινγκ, έτσι απλά:
¨προτείνω και προωθώ αυτό που μου αρέσει¨
Ο καθένας από μας, ανά πάσα στιγμή και από πάντα, κάνουμε ήδη δικτυακό μάρκετινγκ. Είναι μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλουμε να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους τις γνώσεις μας, τα αγαπημένα μας προϊόντα, τη μουσική που προτιμάμε, τις ιδέες που θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν και άλλους.
Πόσες φορές σας έχει τύχει να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν και να είστε τόσο ικανοποιημένοι ώστε να το πείτε και σ έναν φίλο να το δοκιμάσει γιατί είστε σίγουροι πως κάνει και γι αυτόν; Και ο φίλος να δοκιμάσει το προϊόν αυτό και να σας ευχαριστήσει που του το προτείνατε; 
Αυτό είναι το δικτυακό μάρκετινγκ!
Αν η εταιρεία που παράγει αυτό το προϊόν γνώριζε την ¨από στόμα σε στόμα¨ διαφήμιση που κάνατε στο προϊόν της, δε θα έπρεπε να το εκτιμήσει ιδιαίτερα;
Αν και η δική σας διαφήμιση ειναι πιο αποτελεσματική και πιο άμεση , στην εταιρεία δεν έχει κοστίσει τίποτα. Έχει όμως δαπανήσει αρκετά χρήματα για να διαφημίσει το προϊόν της σε αφίσες, διαφημιστικά σποτς σε ραδιόφωνο και TV, σε διάσημους καλλιτέχνες για να πουν το ίδιο που είπατε και σεις… πόσο ικανοποιημένοι έμειναν από το τάδε προϊόν.
Πραγματικά , προτείνουμε και προωθούμε πολλά πράγματα , βιβλία, μπειμπι σίττερ, οδοντίατρο, αυτοκίνητο, καλλυντικά, σκόνη πλυντηρίου και πόσα άλλα.
Όλοι κάνουμε δικτυακό μάρκετινγκ κάθε μέρα!
… κάποιοι όμως ανταμείβονται γι αυτό! 
Θέλεις να ανταμειφθείς γι’ αυτό που ήδη κάνεις;
Υπάρχουν εταιρείες που πιστεύουν πως η σύσταση ¨από στόμα σε στόμα¨ είναι πιο αποτελεσματική για την προώθηση των προϊόντων τους απ’ ότι να δαπανούν μεγάλα κονδύλια σε διαφήμιση με τον παραδοσιακό τρόπο.
Χρησιμοποιούν λοιπόν αυτά τα κονδύλια διαφήμισης για να ανταμείψουν τους ανθρώπους που προτείνουν, προωθούν και καταναλώνουν τα προϊόντα τους.
Αν σας αρέσουν λοιπόν τα προϊόντα κάποιας εταιρείας, απλά συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνατε!
… και αφήστε την εταιρεία να σας στέλνει μετρητά κάθε μήνα!
Υπάρχουν δυο επιλογές σε αυτόν τον τομέα:
– προτείνω αυτό που μου αρέσει
– προτείνω αυτό που μου αρέσει και ανταμείβομαι
…ποια είναι η δική σας επιλογή;

πηγή:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *