Ψήφισμα των συλλόγων φοιτητών του ΑΠΘ

Ψήφισμα των συλλόγων φοιτητών του ΑΠΘ

Ο νέος Νόμος Πλαίσιο που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης, δημιουργεί πτυχία πολλών ταχυτήτων – διαβατήρια για την ανεργία, ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενισχύει την ιδεολογική χειραγώγηση, εντείνει την κρατική καταστολή, καταργεί το άσυλο, προχωράει σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα. Ο νόμος αυτός καταδικάστηκε από το φοιτητικό κίνημα, δεν νομιμοποιείται στην συνείδηση των φοιτητών, των εργαζόμενων ολόκληρου του λαού.
Ήδη ένα μέρος του νόμου, που αφορά κύρια την λειτουργία των πανεπιστημίων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έχει μπει σε εφαρμογή από τις σημερινές διοικήσεις. Με την εκλογή του συμβουλίου διοίκησης των ιδρυμάτων θα ξεκινήσει και τυπικά η πλήρης εφαρμογή του νέου νόμου.
Στα συμβούλια διοίκησης προβλέπεται η συμμετοχή ενός φοιτητή ο οποίος θα εκλέγεται μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Με την διαδικασία αυτή υπονομεύονται οι φοιτητικοί σύλλογοι, προσπαθούν να βάλουν φραγμούς στην πολιτικοποίηση των φοιτητών, προωθούν τον παραγοντισμό. Στοχεύουν στη μετατροπή του φοιτητικού κινήματος σε δύναμη στήριξης και υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Όλο το προηγούμενο διάστημα το σύνολο του φοιτητικού κινήματος, μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με πολύμορφες κινητοποιήσεις καταδίκασε το νόμο και κινείται στην κατεύθυνση να μην εφαρμοστεί. Συνεχίζουμε!!

* Καμία συμμετοχή του συλλόγου φοιτητών στη Διαδικασία των εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ.
* Να μην γίνουν οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης.
* Καμία εφαρμογή του Νέου Νόμου. Να σταματήσει τώρα η λειτουργία των ιδρυμάτων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Το παραπάνω ψήφισμα υιοθετήθηκε από τους εξής συλλόγους φοιτητών του ΑΠΘ.

* Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
* Πολιτικών Επιστημών της ΝΟΠΕ
* ΜΜΕ
* Ψυχολογικού
* Φιλολογικού
* Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής
* Αγγλικού
* Γαλλικού
* Γερμανικού
* Θεολογίας
* Ποιμαντικού
* Ιστορικού
* Πληροφορικής
* Μαθηματικού

πηγή:http://eakodent.wordpress.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.