Ηθική Αμοιβή- Bob Proctor

Συνέντευξη με τον Bob Proctor
από τον John Milton Fogg
Robert, έχεις ένα εκτεταμένο παρελθόν σε εταιρικό περιβάλλον, στην εκπαίδευση και διδασκαλία των ανθρώπων που δουλεύουν σε εταιρίες. Τι σε προσέλκυσε στο Δικτυακό Μάρκετινγκ;

Ένας γιατρός για τον οποίο τρέφω τεράστιο σεβασμό ασχολήθηκε με μία εταιρία Δικτυακού Μάρκετινγκ. Ήταν το ότι είδα τη φωτογραφία του σε ένα περιοδικό του Δικτυακού Μάρκετινγκ που με έκανε να προσέξω τον κλάδο και προκάλεσε να ρίξω μια ματιά από μία εντελώς διαφορετική προοπτική.
Ποια ήταν βάση του σεβασμού σου προς αυτόν;

Έχω μελετήσει το μυαλό για περίπου 40 χρόνια, και αυτός είναι πιθανόν αυτός που μου δίδαξε περισσότερα για το μυαλό από οποιοδήποτε άλλο άτομο. Γνωρίζει περισσότερα για το μυαλό από οποιονδήποτε άλλο έχω συναντήσει, ή έχω ακούσει. Δεν είναι άνθρωπος των χρημάτων, ασχολείται με θεραπευτικές τέχνες, οπότε όταν είδα τη φωτογραφία του προσαρτημένη με αυτή την εταιρία, σκέφτηκα “Πρέπει να υπάρχει κάτι εδώ το οποίο δεν καταλαβαίνω.” Οπότε αποφάσισα να το εξερευνήσω.
Όταν το έκανα, άλλαξε όλη μου η προοπτική για τον κλάδο. Νομίζω ότι είμαι όπως πολλοί άνθρωποι όπου δεν το καταλάβαινα αλλά νόμιζα ότι το καταλαβαίνω. Αν κάποιος με ρωτούσε να του εξηγήσω το Δικτυακό Μάρκετινγκ, θα τα έχανα και δε θα μπορούσα να το εξηγήσω. Ωστόσο, αν έλεγες, “Το καταλαβαίνεις;” θα σου έλεγα, “Φυσικά” ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν το καταλάβαινα.
Είχες αρνητική εντύπωση για το Δικτυακό Μάρκετινγκ, Bob;

Δε νομίζω πως είχα αρνητική ή θετική εντύπωση. Ήταν περισσότερη αδιάφορη από κάτι άλλο. Συχνά λέω “Ήμουν πιασμένος στη δική μου παγίδα.” Έχω διδάξει σε αρκετά προγράμματα πως οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουμε έχουμε την τάση να το επικρίνουμε και να το περιγελούμε αδιάφορα.
Τι ήταν αυτό που βρήκες όταν άρχισες να το ψάχνεις;

Βρήκα πως, με την προϋπόθεση ότι όλα είναι ίσα — καλή εταιρία, καλά προϊόντα — ίσως είναι η πιο ηθική μορφή ανταμοιβής που έχω δει ποτέ. Και έχω μελετήσει αρκετές. Πιστεύω ότι όλο το σύμπαν λειτουργεί σε μία τάξη, και το Δικτυακό Μάρκετινγκ λειτουργεί περισσότερο σε αρμονία με τους νόμους του σύμπαντος, από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση έχω δει. Ένα άτομο λαμβάνει πραγματικά ακριβώς αυτό που αξίζει. Δεν υπάρχει νεποτισμός ούτε μεροληψία. Αυτό το βρίσκω ασυνήθιστο στον επιχειρηματικό κόσμο.
Ποιοι είναι κάποιοι από τους νόμους στους οποίους αναφέρεσαι, και πως τους τιμάει το Δικτυακό Μάρκετινγκ;

Λοιπόν, για παράδειγμα, ο νόμος τους αίτιου και του αποτελέσματος — ο οποίος είναι ένας από τους νόμους του σύμπαντος — δηλώνει ξεκάθαρα ότι η ενέργεια επιστρέφει στην πηγή που τη δημιούργησε. Ή σε πιο γνώριμους όρους, ότι σπείρεις θα θερίσεις. Η δράση και η αντίδραση είναι ίσες και αντίθετες. Αυτή η επιχείρηση είναι τόσο τέλεια ευθυγραμμισμένη με αυτή την αρχή. Αν ένα άτομο βάλει την προσπάθεια, του επιστέφεται. Οι άνθρωποι αναγνωρίζονται για τις προσπάθειές τους — η αναγνώριση είναι μεγάλο κομμάτι του, και η αμοιβές είναι μεγάλο κομμάτι του επίσης.
Βλέπω ότι υπάρχουν δύο πηγές εισοδήματος στη ζωή, μία ψυχική και μία υλική. Το ψυχικό εισόδημα είναι η ικανοποίηση που λαμβάνουμε από το πως περνάμε τις ημέρες μας. Θα πρέπει να κερδίσουμε αρκετά χρήματα για να παρέχουμε τα πράγματα που θέλουμε και να ζούμε όπως θέλουμε. Το Δικτυακό Μάρκετινγκ, τις περισσότερες φορές, προσφέρει στο άτομο την ευκαιρία και για τα δύο.
Οι άνθρωποι που έχω παρατηρήσει ότι είναι πετυχημένοι σε αυτόν τον κλάδο αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν. Μόλις κατανοήσουν το σύστημα, ξεκινάνε — βοηθώντας άλλους να το κατανοήσουν και αυτοί. Έχετε στο νου σας ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι πετυχημένοι, αλλά αυτό είναι δικό τους σφάλμα. Ένα άλλο ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του Δικτυακού Μάρκετινγκ είναι η φαινομενικά μικρή απόσταση από τη βάση στην κορυφή.
Μπορείς να πεις περισσότερα γι’ αυτό, γιατί μία κριτική που ασκείται συνήθως σε αυτό τον κλάδο, Bob, είναι ότι υπάρχουν λίγοι μόνο άνθρωποι στην κορυφή ενώ οι περισσότεροι παλεύουν και δυσκολεύονται.

Αυτό είναι κάτι που λένε οι άνθρωποι, ωστόσο, αν τους ρωτήσεις να το εξηγήσουν, δεν μπορούν. Ξανά, αυτό που δεν καταλαβαίνουμε έχουμε την τάση να το κριτικάρουμε και να το γελοιοποιούμε. Και εγώ ήμουν πιθανόν ένοχος για το ίδιο πράγμα. ‘Έλεγα ότι δε γνωρίζω κανέναν που να κερδίζει χρήματα με αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δε γνώριζα και τόσα πολλά άτομα στο Δικτυακό Μάρκετινγκ γενικά. Ήταν κάποια άτομα που απλά γνώριζα, αλλά σίγουρα δε γνώριζα τι κέρδιζαν.
Από τότε έχω ανακαλύψει, φυσικά, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κερδίζουν πολλά χρήματα στο Δικτυακό Μάρκετινγκ. Η γυναίκα μου είναι πολύ πετυχημένη στο Δικτυακό Μάρκετινγκ και περνάει και υπέροχα. Περνάω σχεδόν όλο το χρόνο μου σε αυτό τον κλάδο τώρα επειδή μου αρέσει πολύ να δουλεύω με Δικτυωτές. Συνεχίζω να κάνω δουλειές και εκτός, και δεν είναι ότι δε θα μπορούσα να κάνω περισσότερες, απλά δεν έχω την επιθυμία για κάτι τέτοιο.
Bob, πέραν της ηθικής ποιότητας για την οποία ήδη μίλησες στη δομή του Δικτυακού Μάρκετινγκ, τι άλλες διαφορές βλέπεις μεταξύ του Δικτυακού Μάρκετινγκ και μίας συμβατικής επιχείρησης;

Η διαφορά είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα. Είναι παράδοξο, αλήθεια — οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν το δικτυακό μάρκετινγκ το λένε πυραμίδα, όταν η αλήθεια είναι ότι πιθανόν οι ίδιοι βρίσκονται σε κάτι που είναι πραγματικά μία πυραμίδα!
Όλες οι επιχειρήσεις έχουν το σχήμα της πυραμίδας, αλλά η διαφορά είναι ότι στο Δικτυακό Μάρκετινγκ, όλοι είναι στην κορυφή της δικής τους πυραμίδας. Στις εταιρίες, δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Ένα καλό παράδειγμα πυραμίδας είναι η τράπεζα του Καναδά. Υπάρχουν μόνο γύρω στις 10 τράπεζες στον Καναδά, και οι άνθρωποι στην κορυφή κερδίζουν τα εκατομμύρια, ενώ ο ταμίας κερδίζει πιθανόν 20-25.000$ το χρόνο, με την μικρή ελπίδα να φτάσει στα 35.000$.
Ένα άτομο μπορεί να καθίσει και να σχεδιάσει το δικό του άστρο, και μετά να μπει στο Δικτυακό Μάρκετινγκ. Επιπλέον από αυτό, θα έχει και βοήθεια — στο Δικτυακό Μάρκετινγκ, όλοι θέλουν να βοηθάνε όλους. Αυτό δεν ισχύει έξω από αυτή την επιχείρηση.
Στο Δικτυακό Μάρκετινγκ, ένα άτομο έχει την ευκαιρία να επεκταθεί. Με άλλα λόγια, στη ζωή του μπορεί να βελτιώνετε συνεχώς. Δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος σ’ αυτό. Εγώ βρίσκομαι στον κλάδο για λίγο περισσότερο από τρία χρόνια, αλλά είμαι απόλυτα γοητευμένος μ’ αυτό. Οι άνθρωποι θέλουν φυσικά να επεκταθούν, να εκφραστούν και να αναπτυχθούν — η εταιρική δομή εμποδίζει αυτή την ανάπτυξη, ενώ το Δικτυακό Μάρκετινγκ την υποστηρίζει. Στην πραγματικότητα, είναι προς όφελος των ανθρώπων από πάνω σας να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε.


Bob, κοιτάζοντας τη μοναδικότητα αυτής της επιχείρησης, ποιες είναι κάποιες από αυτές τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Δικτυακό Μάρκετινγκ;

Νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ένας Δικτυωτής, είναι η αλλαγή στον τρόπο σκέψης που πρέπει να κάνουν οι ίδιοι. Δεύτερον είναι το να μάθουν πως να παρουσιάζουν την ευκαιρία σε κάποιον με τέτοιο τρόπο που επιτρέπει σε αυτό το άτομο να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του και αυτό.
Είμαστε προγραμματισμένοι γενετικά και από το περιβάλλον. Όπως την παλιά οικονομία — αν το δείτε όπως την παλιά οικονομία και την καινούργια οικονομία. Η παλιά οικονομία έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό. Νομίζω ότι ένα καλό παράδειγμα είναι πως αν είχατε μία πίτα, και η πίτα κοπεί, και πάρετε ένα κομμάτι εσείς, πάρω ένα κομμάτι εγώ, ίσως και άλλοι έξι άνθρωποι πάρουν ένα κομμάτι. Αν θέλω περισσότερο από αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να σε ξεπεράσω με κάθε τρόπο. Για να μπορέσω εγώ να έχω περισσότερη πίτα, θα πρέπει να έχεις λιγότερη εσύ. Έχουμε να κάνουμε με περιορισμένη προμήθεια.
Στο Δικτυακό Μάρκετινγκ, του οποίου πιστεύω το σύστημα διανομής είναι προπομπός στη νέα οικονομία, ένα άτομο έχει να κάνει με απεριόριστη προμήθεια, το οποίο συμβαδίζει με τους πνευματικούς νόμους. Δεν υπάρχει όριο. Οπότε λέει το άτομο, “Αν θέλω περισσότερη πίτα, θα φτιάξω μεγαλύτερη πίτα, και θα σου μάθω πως μπορώ και απολαμβάνω περισσότερη πίτα, ώστε να μπορείς και εσύ.” Είναι το πιο πρωτοφανές σύστημα, και γίνεται όλο ένα και καλύτερο, γιατί γίνεστε όλο και περισσότερο γνώστες της αλήθειας του.
Τι δυσκολίες παρουσιάζει αυτό για κάποιον που, ας πούμε, έρχεται από εταιρικό περιβάλλον όπου οι κανόνες του παιχνιδιού είναι διαφορετικό;

Θα σου δώσω ένα καλό παράδειγμα για τους αναγνώστες σου να το δοκιμάσουν. Ερώτηση προς τους αναγνώστες: Είστε δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας; Ωραία, τώρα θα σας ζητήσω να κάνετε την υπογραφή σας. Υπογράψτε σε ένα κομμάτι χαρτί. Τώρα, βάλτε το στυλό στο άλλο χέρι σας. Μην το διαβάζετε αυτό απλά — βάλτε το στυλό στο άλλο χέρι σας.
Μπορείτε να νιώσετε την ένταση να ανεβαίνει στο σώμα σας. Το μυαλό σας αντιδρά σ’ αυτό. Σκέφτεστε “δε γράφω με το αριστερό μου χέρι. Αυτό είναι πολύ άβολο. Είναι πολύ δύσκολο. Θα τα κάνω χάλια. Θα φανώ γελοίος, και τι θα πει ο γείτονάς μου;” Δεν είμαστε προγραμματισμένοι να γράψουμε με το άλλο μας χέρι.
Οι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι να ζουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό που λέμε είναι να αλλάξουν το προγραμματισμό τους. Είναι σαν να μαθαίνετε μια καινούργια γλώσσα. Είναι σχεδόν το ίδιο με το να πηγαίνετε μια μέρα σπίτι και η οικογένειά σας να μη μιλάει Ελληνικά πλέον, αλλά να μιλάει Γαλλικά ή Ισπανικά. Σίγουρα, κάποια στιγμή, θα μάθετε τι λένε, αλλά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και αγχωτικό στην αρχή.
Μπορείς να πεις για τα πράγματα που χρειάζεται να επαναπρογραμματιστούν, συγκεκριμένα, Bob, ή να μας δώσεις μερικά παραδείγματα;

Χρειάζεται να ξεκινήσουμε κατανοώντας τον εαυτό μας, και βελτιώνοντας την αυτοπεποίθησή μας. Έχουμε μεγαλώσει και μάθαμε να είμαστε εξαρτημένοι στους γονείς, στην εταιρία, στο αφεντικό. Έχουμε προγραμματιστεί να πιστεύουμε ότι αν πας στο σχολείο, πάρεις μία καλή εκπαίδευση και μία δουλειά σε μία μεγάλη εταιρία, ότι είσαι ασφαλής. Φυσικά όλοι πλέον γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει. Οι άνθρωποι απολύωνται, υποβιβάζονται, ή βιώνουν περικοπές στο μισθό τους συνέχεια και αυτό γίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους — πολλοί περπατάνε στο δρόμο και αναρωτιούνται τι συνέβη.
Ζούμε σε μία νέα οικονομία. Ο κόσμος έχει αλλάξει κατεύθυνση — πιστεύω ότι ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τους νόμους του σύμπαντος. Βλέπετε, υπάρχει μεγαλύτερο κενό σήμερα μεταξύ αυτών που έχουν και αυτών που δεν έχουν περισσότερο απότι υπήρξε ποτέ πριν και το κενό γίνεται όλο ένα και μεγαλύτερο. Σε ένα πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Toronto Daily Star, επισήμαναν ότι το κορυφαίο δέκα τοις εκατό αυτών που κερδίζουν εισόδημα κερίζει 314 φορές περισσότερα από αυτά που κερδίζουν οι άνθρωποι στο τελευταίο δέκα τοις εκατό. Οι άνθρωποι στη βάση δεν έχουν καν την ελπίδα να φτάσουν στην κορυφή, και το παλιό σύστημα δεν πρόκειται να τους βοηθήσει.
Το Δικτυακό Μάρκετινγκ εξηγεί ξεκάθαρα πως να φτάσετε στην κορυφή. Οι νοήμονες μπορούν να το καταλάβουν αυτό — “Ξέρω ότι μπορώ να φτάσω στην κορυφή. Τώρα θα πρέπει να αλλάξω το συναισθηματικό και προγραμματισμένο μυαλό μου.” Αυτό είναι δυσκολότερο, αλλά νοιάζονται και θέλουν να κάνουν αυτή την μετάβαση. Υπάρχουν κάποιοι εντελώς λαμπροί άνθρωποι που το κατανοούν αυτό, ωστόσο δεν τα καταφέρνουν. Δεν τα καταφέρνουν γιατί δεν αλλάζουν ποτέ το σκεπτικό τους. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερη εκπαίδευση σε αυτό τον τομέα. Το Δικτυακό Μάρκετινγκ συνεχίζει να είναι ακρετά νέο και δεν έχει φτιάχτεί για την ανάπτυξη των ανθρώπων ακόμα — και ίσως να μη συμβεί για μερικά ακόμα χρόνια. Είναι μία εξελιχτική κατάσταση. Χρειάζεται να υπάρξει περισσότερη εστίαση στο να βοηθήσουν το άτομο να αλλάξει τον προσωπικό του προγραμματισμό. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να το συλλάβουν αυτό, οπότε και προχωρούν δύσκολα.
Βλέπεις, οι πλούσιοι άνθωποι είχαν πάντοτε πολλαπλές πηγές εισοδήματος. Πιστεύω ότι ο πλούτος είναι ένα πολύ αληθινό κομμάτι της ζωής — θα πρέπει να αναφερθούμε σε αυτόν και να τον κατανοήσουμε. Ένα άτομο δεν μπορεί να ζήσει μία γεμάτη ζωή αν δεν έχει καθόλου χρήματα, γιατί χρησιμοποιούμε τα χρήματα για πράγματα και χρειαζόμαστε πράγματα για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων μας. Διδάσκω ανθρώπους ότι πρέπει να έχουν πολλαπλές πηγές εσόδων αν θέλουν να συγκεντρώσουν πλούτο — όχι μόνο μία πηγή. Δε θα δουλέψει έτσι.
Το όμορφο κομμάτι σχετκά με το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι ότι στήνετε πολλαπλές πηγές εσόδων με κάθε άτομο που βάζετε στην επιχείρηση. Οπότε σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορούσα να έχω δύο ή τρεις χιλιάες πηγές εσόδων. Κάτι που κάνει τη διαφορά στη ζωή κάποιου.
Το οποίο αναφέρεται και στο θέμα της αύξησης των κερδών με τη χρήση άλλων πόρων.
Εννοείται. Υπάρχουν τρεις στρατηγικές απόκτησης εισοδήματος: Μ1, Μ2 και Μ3.
Η Μ1 είναι όταν ανταλλάζουμε το χρόνο για τα χρήματα. Περίπου 95 με 96 τοις εκατό του πλυθισμού το κάνει αυτό. Έχει όμως ένα έμφυτο πρόβλημα που λέγεται κορεσμός.
Τι εννοείς όταν λες ότι το έμφυτο πρόβλημα είναι ο “κορεσμός”;

Ξεμένετε από χρόνο. Έχετε περιορισμένο χρόνο, και αν ανταλάσσετε το χρόνο σας για χρήματα, προφανώς έχετε ένα ταβάνι στο πόσα μπορείτε να κερδίσετε. Οι γιατροί το συνειδητοποιούν αυτό σήμερα. Ο γιατρός πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για να κερδίσει λιγότερα χρήματα. Το ίδιο και ο εργάτης. Το ίδιο και ο δικηγόρος — οι χρεώση με την ώρα είναι οι πιο σημαντικές λέξεις στο λεξιλόγιο ενός δικηγόρου. Αυτή είναι η Μ1 στρατηγική που μας διδάσκει το σχολείο και που έχουμε δει τους γονείς μας να ακολουθούν, τις περισσότερες φορές.
Αν ένα άτομο γίνει πλούσιο με τη στρατηγική Μ1, θα είναι με το κόστος της ζωής του. Έχουν συμβιβαστεί με το αυτοκίνητο που οδηγούν, με το σπίτι στο οποίο ζουν, τις διακοπές που κάνουν, την εκπαίδευση που παρέχουν στα παιδιά τους, τα ρούχα που φοράνε, γιατί χρειάζονται τα χρήματα για να ζήσουν.
Η στρατηγική Μ2 είναι εξαιρετική — το να επενδύετε χρήματα για να κερδίσετε χρήματα. Αυτοί που το καταλαβαίνουν γνωρίζουν ότι το κέρδος με την βοήθεια άλλων πόρων, είναι ένας υπέροχος τρόπος να δουλεύετε τη στρατηγική Μ2. Υπάρχουν όμως μόνο τρεις άνθρωποι μέσα σε 100, που καταλαβαίνουν και μερικοί από αυτούς δεν είναι και τόσο καλοί σ’αυτό.
Τώρα, η Μ3 είναι, χωρίς αμφιβολία, η στρατηγική που χρησιμοποιούσαν πάντα οι πλούσιοι ανθρώποι. Είναι μία στρατηγική της χρήσης άλλων πόρων. Περίπου το ένα τοις εκατό του πληθυσμού χρησιμοποιεί αυτή τη στρατηγική, αλλά κερδίζουν περίπου το 96 τοις εκατό όλων των χρημάτων που κερδίζονται. Η Μ3 είναι το να πολλαπλασιάσεις το χρόνο σου μέσω των προσπαθειών άλλων, στήνοντας πολλαπλές πηγές εισοδήματος. Είναι μία μοναδική στρατηγική, και το Δικτυακό Μάρκετινγκ τη χρησιμοποιεί.
Το να κερδίζετε χρήματα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη δουλειά. Αυτό είναι το πραγματικά παράδοξο.
Μπορείς να πεις περισσότερα γι’αυτό, σε παρακαλώ;

Ο Napoleon Hill, ο οποίος μας έχει διδαξει περισσότερα από τον καθένα για την απόκτηση χρημάτων και για τους πλούσιους ανθρώπους, είπε, “Αν είστε από αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι μόνο η σκληρή δουλειά και η τιμιότητα θα σας φέρουν πλούτη, ξεχάστε αυτή τη σκέψη, γιατί δεν είναι αλήθεια. Τα πλούτη έρχονται, αν έρθουν ποτέ, σε απάντηση σε καθορισμένες απαιτήσεις, βασισμένες στην εφαρμογή καθορισμένων αρχών, και όχι κατά τύχη.”
Τώρα, ας πάρουμε αυτό που λέει και ας το συνδέσουμε με το Δικτυακό Μάρκετινγκ — “Τα πλούτη έρχονται, αν έρθουν ποτέ, σε απάντηση σε καθορισμένες απαιτήσεις βάσισμένες στην εφαρμογή καθορισμένων αρχών, και ότι κατά τύχη.” Υπάρχει απίτηση για κάποιον που μπορεί να δείξει στο 96 τοις εκατό, οι άνθρωποι που πυρετωδώς βρίσκονται σε μία πρόταση απώλειας στην στρατηγική απόκτησης εισοδήματος Μ1, πως να μεταβούν στη Μ3;
Υπάρχει απαίτηση για κάποιον να δείξει σε ένα άτομο πως να κλείσει το κενό μεταξύ αυτών που έχουν και αυτών που δεν έχουν;

Νομίζω ότι υπάρχει μία τεράστια απαίτηση για κάτι τέτοιο, και είναι κάτι που κάνει το Δικτυακό Μάρκετινγκ. Τους δείχνουμε πως να καλύψουν το κενό. Τους δείχνουμε πως να περνάνε τις ημέρες τους κάνοντας τα πράγματα που αγαπούν πραγματικά, και την ίδια στιγμή, να κερδίζουν τα χρήματα που χρειάζονται για να ζήσουν όπως επιλέγουν να ζήσουν.
Δε νομίζω είμαστε φτιαγμένοι για τη δουλειά, πιστεύω ότι η δουλειά είναι φτιαγμένη για εμάς. Δουλεύω κάθε μέρα, αλλά ποτέ δεν το βλέπω σαν δουλειά, επειδή λατρεύω αυτό που κάνω. Το βρίσκω διασκεδαστικό που πληρώνονται τόσο καλά μερικές φορές. Θα το έκανα και για τίποτα, επειδή το λατρεύω. Η αγάπη είναι αρμονία– είναι όταν το συνειδητό μυαλό σας, το υποσυνείδητο μυαλό σας και το σώμα σας είναι συγχρονισμένα, και αγαπάτε πραγματικά αυτό που κάνετε.
Είσαι διατεθειμένος να μου μιλήσεις για τον ρόλο της αγάπης στο Δικτυακό Μάρκετινγκ;

Σίγουρα– αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο οι άνθρωποι θα έπρεπε να αφιερώνουν λίγο περισσότερο χρόνο. Βλέπω την αγάπη σαν μαγνητικό συντονισμό. Είναι αρμονία. Οι άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι με την ιδέα του να βοηθάνε ανθρώπους είναι αυτοί που κερδίζουν. Το βλέπετε αυτό αποδεδειγμένο στο Δικτυακό Μάρκετινγκ όλη την ώρα– αυτοί που πετυχαίνουν πολύ στο Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι άνθρωποι που λατρεύουν να βλέπουν ένα άτομο να ξυπνάει. Τους αρέσει να βλέπουν ένα άτομο να κερδίζει.
Παρακολούθησα ένα ζευγάρι να αναγνωρίζετε πρόσφατα– ήταν μπροστά στο κοινό και είπαν ότι ήταν παντρεμένοι για 13 χρόνια, και πήραν διαζύγιο. Κράτησαν όμως επαφή λόγω των παιδιών τους. Ο ένας από αυτούς ξεκίνησε σε μία εταιρία Δικτυακού Μάρκετινγκ και έβαλε και τον άλλον. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τους ξαναφέρει τον έναν κοντά στον άλλο–μετά από τρία χρόνια χώρια παντρεύτηκαν ξανά. Είναι αγαπημένοι ξανά τώρα. Αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν αυτό που κάνουν, και αγαπούν ο ένας τον άλλο, και αγαπούν να βοηθάν ανθρώπους. Και ποιος νομίζετε ότι πήρε τη μεγαλύτερη ανταμοιβή, την μεγαλύτερη ικανοποίηση; Το άτομο που τους συστησε τη δουλειά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους ανθρώπους– να βοηθάνε τους άλλους να κερδίζουν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.