Η Χρυσή Αυγή εξευτελίζει τον Χριστό

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ 


Το “κατηγορώ” του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου για τις βιαιότητες του ρατσιστικού κόμματος.

Με αφορμή τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης,Παύλος, άσκησε αυστηρή κριτική στους συντελεστές του έργου Corpus Christi, οι οποίοι, όπως είπε, “τη φτήνεια τους προσπαθούν να πουλήσουν για τέχνη”.

Παράλληλα, όμως επικρίνει αυστηρά τους πιστούς που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια, λέγοντας χαρακτηριστικά: “την μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι “αγωνιστές” την έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος ο Κύριος μας. Είναι η μέθοδος του Πέτρου που πήγε να υπερασπισθεί το Χριστό με ένα μαχαίρι”.

Με ιδιαίτερη αυστηρότητα επικρίνει τους φανατισμένους πιστούς, οι οποίοι, όπως σημείωσε “είναι ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυντσάρουν τους υβριστές στο όνομα της πίστης. Τι θλιβερό. Αλλά και πόσο επίκαιρο. Ο Χριστός αποδοκιμάζει τη μέθοδο τους”!

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ιεράρχης στα έργα και τις ημέρες της Χρυσής Αυγής, την χαρακτήρισε “μαύρη νύκτα”!

Άσκησε δριμεία στις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος “προσφύγων μεταναστών, ακόμα και παιδιών”, ενώ επέκρινε τους χριστιανούς που ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, υπογραμμίζοντας ότι “σύμφωνα με την χρυσαυγίτικη αντίληψη χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν “καλός”!

Διαβάστε το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του Μητροπολίτη Σιατίστης, Παύλου για τη Χρυσή Αυγή:

“Άφησα τελευταία τη “Χρυσή Αυγή” που στην πραγματικότητα είναι “μαύρη νύκτα”.

Είναι θλιβερό ότι κάποιοι “χριστιανοί αγωνιστές” ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.

Τον Χριστό που η “Χρυσή Αυγή” τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.

Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού “εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;”.

Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;

Δεν είναι ο “πλησίον” της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν “καλός”.

Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει “εν ου παικτοίς”. Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος.

Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου.

Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας.

Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων”!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.