Ο κοντύτερος και πιο ξεροκέφαλος dunker του κόσμου

Ο Μπράντον Τοντ έχει ύψος 1 μέτρο και 65 εκατοστά. Ο Μπράντον Τοντ είχε ένα όνειρο: να καρφώσει τη μπάλα. Ο Μπράντον Τοντ δεν σταμάτησε να προσπαθεί. Ο Μπράντον Τοντ απέδειξε ότι όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Διαβάστε για τον κοντύτερο dunker του κόσμου και δείτε το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της ιστορίας του.
Ο Τοντ, τοπικό αστέρι στην πολιτεία του Οχάιο, ήταν πάντα ένας καλός παίκτης. Μέλος της καλύτερης 5άδας μαζί με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αστέρι στο γυμνάσιο και στο κολέγιο (Μάσκινγκαμ – 2η κατηγορία), που είχε σκοράρει σε ένα ματς 42 πόντους με 10 τρίποντα. Επίσης ήταν και ο πιο ξεροκέφαλος αθλητής που πάτησε το πόδι του στο παρκέ. Για αυτό και δεν ησύχασε μέχρι να καταφέρει να καρφώσει τη μπάλα στο καλάθι.
Δείτε το πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ που περιγράφει την ιστορία του Τοντ, ο οποίος αυτή τη στιγμή εργάζεται ως γυμναστής, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που υπόσχεται στον καθένα ότι… μπορεί να καρφώσει.
Απέτυχα τόσες πολλές φορές, που όταν το σκέφτομαι πονάει το στομάχι μου. Δεν ξέρω και εγώ πόσες φορές πήγα στο γήπεδο και έλεγα μέσα μου “σήμερα είναι η μέρα που θα καρφώσω τη μπάλα” και μετά από τρεις ώρες που τη χτυπούσα στη στεφάνη επέστρεφα σπίτι μου και αναρωτιόμουν “θα καρφώσω ποτέ; Μήπως αυτό είναι; Μήπως δεν αξίζει η όλη προσπάθεια” περιγράφει στο βίντεο.

“Δεν είχα πρότυπα στο ύψος μου. Δεν είδα ποτέ κάποιον σαν κι εμένα να το κάνει” προσθέτει για να θυμηθεί την ημέρα που άλλαξαν τα πάντα: “Μετά είδα ένα άρθρο για μια ομάδα Ρώσων που έκαναν άρση βαρών. Είδα έναν χοντρό Ρώσο να πανηγυρίζει. Μόνο που πανηγύριζε έχοντας πηδήξει περίπου ένα μέτρο από το έδαφος! Για αυτό άρχισα να ψάχνω για αυτούς και τον τρόπο που προπονούνται.

Εκείνο το καλοκαίρι πηγαίνοντας προς την τρίτη χρονιά μου στο κολέγιο πήρα 12 κιλά μυικού όγκου και βελτίωσα το άλμα μου κατά μισό μέτρο”.



Τρέχει, σηκώνει βάρη, πηδάει. Κάθε μέρα. Για πολλές ώρες. “Με ρωτούν γιατί προσπαθείς τόσο σκληρά; Και εγώ τους απάντηση με ερώτηση: “πόσους ανθρώπους ξέρετε που είναι 1.65 και μπορούν να καρφώσουν”; Αυτή είναι η δική του κινητήρια δύναμη.

“Προπονήθηκα πάρα πολλές ώρες, τρέχοντας, πηδώντας, σηκώνοντας βάρη απλά και μόνο για να βάλω μια μπάλα μέσα σε ένα στρογγυλό πράγμα πάνω από το έδαφος. Μια προσπάθεια που επίσης μετράει για δύο πόντους. Το έκανα μόνο και μόνο για αυτή τη μοναδική στιγμή που θα μπορούσα να πω “τα κατάφερα”συμπληρώνει.

Για να καταλήξει: “Όλοι αποτυγχάνουν. Ο μόνος τρόπος για να πετύχεις είναι μέσω της αποτυχίας. Πρέπει να μάθεις πως πετυχαίνεις. Έτσι είναι τα πράγματα. Επειδή ένας δρόμος δεν είναι στρωμένος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τον διαβείς.


Για αυτό μου αρέσει αυτό το ταξίδι. Η ιστορία μου γίνεται γνωστή και τα παιδιά θα καταλάβουν ότι αυτός ο τύπος ήταν 1.65 και κατάφερε να κάνει κάποια πράγματα στο μπάσκετ και θα σκεφτούν ότι “και εγώ μπορώ να τα καταφέρω.

Όλα είναι πιθανά. Είμαι ένας συνηθισμένος τύπος από μια μικρή πόλη του Οχάιο. Η μαμά μου και ο παππούς μου πάντα μου λένε “δούλεψε σκληρά, δούλεψε σκληρά”. Ναι, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Μέχρι που μια μέρα. Απλά… μπουμ.

Προπονήθηκα με αυτόν τον τρόπο για να δείξω στα παιδιά ότι μπορεί να είσαι 1.65, μπορεί να είσαι από μικρή πόλη, αλλά μπορείς να καταφέρεις. Μπορείς να καρφώσεις, μπορείς να γίνεις ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα σου. Μην ξεγράφεται τους μικρόσωμους”.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.