Πάνω από 1.900 νέες θέσεις εργασίας χάρη σε δύο τουριστικές επενδύσεις σε Αργολίδα και Χαλκιδική

Ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Invest in Greece, Στέφανος Ησαΐας, ανακοινώνει τις δύο τουριστικές επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Δυο επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού , συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δημιουργήσουν σε Χαλκιδική και Αργολίδα περισσότερες από 1900 νέες θέσεις εργασίας , πήραν το δρόμο για τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ ) καθώς ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Invest in Greece αποφάσισε με θετική εισήγηση του την υπαγωγής τους στο καθεστώς fast track . Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Invest in Greece Στέφανο Ησαΐα.
Συγκεκριμένα η πρώτη στρατηγική επένδυση αφορά τουριστικό θέρετρο που θα αναπτύξει η εταιρεία ΠΡΑΒΙΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. στο «Κτήμα Πραβίτα» το οποίο βρίσκεται στην Χαλκιδική, στην περιοχή Ταξιάρχη του Δήμου Πολυγύρου σε συνολική έκταση 12.673 στρεμμάτων. Το επενδυτικό σχέδιο του PRAVITA ESTATE περιλαμβάνει 4 γήπεδα γκολφ, 3 ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων, συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών, συνεδριακό κέντρο, κέντρο υγείας, αποκατάστασης & θεραπείας, προπονητικό αθλητικό κέντρο, καθώς και εγκαταστάσεις εναλλακτικού τουρισμού. Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας θα δημιουργήσει τουλάχιστον 1.343 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας του έργου καθώς και σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο αλλά και νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού που θα σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την επένδυση. Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του PRAVITA ESTATE ανέρχεται σε 726,4 εκ. ευρώ περίπου και σύμφωνα με το επενδυτικό χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε χρονικό διάστημα 5 ετών. Στόχος της επένδυσης αυτής είναι η ανάδειξη ως τουριστικού προορισμού της ηπειρωτικής Χαλκιδική γεγονός που θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο της περιοχής, λόγω των συμπληρωματικών υποδομών και υπηρεσιών της (προπονητικά κέντρα, γκολφ κ.α.).
Η δεύτερη στρατηγική επένδυση KILADA HILLS θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.Η επένδυση σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο , που έχει κατατεθεί από την εταιρεία «MINDCOMPASS OVERSEAS Α.Ε.» προς τον Invest in Greece, αφορά στην δημιουργία ξενοδοχείου, παραθεριστικών κατοικιών, γηπέδου γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club. Το θέρετρο KILADA HILLS θα λειτουργεί σε ετήσια βάση με αυστηρά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης και δεσμεύσεις και αναμένεται ότι θα δημιουργήσει κατά την λειτουργία τους περισσότερες από 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας επιφέροντας παράλληλα και σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία αλλά και για το σύνολο της χώρα μας . Επιπλέον εκτιμάται ότι κατά την διάρκεια της κατασκευής τους θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας .Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 418 εκατομμύρια εκατ. ευρω. .
«Μετά την ψήφιση του επενδυτικού νόμου υπάρχουν πλέον χειροπιαστές αποδείξεις ότι το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται. Ελληνική οικονομία έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτές τις επενδύσεις και είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν και άλλα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν στο Fast Track», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Invest in Greece Στέφανο Ησαϊα για τις δυο επενδύσεις που το «Invest in Greece» προτείνει να χαρακτηριστούν ως «Στρατηγικές Επενδύσεις» και να ενταχθούν σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (Fast Track).
«Το χαρτοφυλάκιο των έργων στρατηγικού χαρακτήρα εμπλουτίζεται διαρκώς, κι έτσι στα έργα κυρίως του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προστίθονται επενδύσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, με μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Ησαΐας προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες. ξεκινάει η αξιολόγηση ενός ακόμη τουριστικού έργου που μόλις υποβλήθηκε, ενώ βρισκόμαστε σε ώριμες συζητήσεις με επενδυτικά σχήματα για κάποια ακόμη έργα στρατηγικής σημασίας και εκτιμάτε ότι μέχρι το τέλος του έτους ορισμένα από αυτά θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο του Fast Track.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.