Το Φαινόμενο του Εκατοστού Πιθήκου

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί γενική θεώρηση και αποσκοπεί στην υπεραπλούστευση του επομένου και του κειμένου που ακολουθεί!
Το Φαινόμενο του Εκατοστού Πιθήκου (Κρίσιμο Πλήθος, Συλλογική Συνείδηση)
Για όσους δεν γνωρίζουν αγγλικά, το Βίντεο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σημείωσης, αναφέρεται στο πείραμα που έγινε στην Ιαπωνία μεταξύ 1952 και 1958. 
Σε ένα νησί λοιπόν της Ιαπωνίας, επιστήμονες παρακολουθούσαν τη συμπεριφορά πιθήκων που ζούσαν εκεί. Κάποια στιγμή έδωσαν στους πιθήκους ως τροφή γλυκοπατάτες γεμάτες λάσπες. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν με χαρά αφού τους άρεσε πολύ η γεύση της γλυκοπατάτας αλλά όχι το χώμα. 
Ένα μικρό όμως θηλυκό πιθηκάκι δοκίμασε και έπλυνε στη θάλασσα τη γλυκοπατάτα της και την έφαγε πολύ πιο ευχάριστα. Αυτό το δίδαξε στη μητέρα της και στις φίλες της και σιγά-σιγά από το 1952 έως το 1958 σχεδόν όλοι οι πίθηκοι στο νησί είχαν μάθει πώς να ξεπλένουν τις γλυκοπατάτες προτού τις φάνε. Βέβαια οι επιστήμονες δεν ήξεραν τον ακριβή αριθμό των πιθήκων που γνώριζαν αυτή τη διαδικασία και υπέθεσαν πως ήταν 99. Μόλις λοιπόν και ο εκατοστός πίθηκος έμαθε πώς να ξεπλένει τη γλυκοπατάτα του προτού τη φάει, τότε συνέβη ένα μεγάλο άνοιγμα συνείδησης. 
Παρατήρησαν λοιπόν οι επιστήμονες πως πίθηκοι σε άλλα μέρη του κόσμου, μίλια μακριά από το συγκεκριμένο νησί των πιθήκων στο οποίο γινόταν το πείραμα, αυτόματα άρχιζαν να καθαρίζουν τις γλυκοπατάτες τους, ενώ μέχρι τότε δεν το έκαναν. 
Το συμβάν αυτό ονομάστηκε « ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ 100ου ΠΙΘΗΚΟΥ». 
Μπορεί οι επιστήμονες να μην γνώριζαν τότε τον ακριβή αριθμό των πρώτων πιθήκων πως οδήγησαν το είδος τους σε αυτή τη συνειδησιακή αλλαγή και να υπέθεσαν πως ήταν 100, ωστόσο αναγνώρισαν την ύπαρξη αυτής της φυσικής αλήθειας του συντονισμού συγκεκριμένου αριθμού ατόμων που μπορεί να οδηγήσει σε συνειδησιακά άλματα. 
Ύστερα από αυτό λοιπόν το πείραμα οι επιστήμονες συμπέραναν πως όταν λίγοι άνθρωποι ανακαλύπτουν κάτι νέο αλλά δεν το διαδίδουν προς τα έξω, αυτή η γνώση μένει στον κύκλο των λίγων. Όταν όμως αρχίζει να αυξάνει ο αριθμός των ανθρώπων που γνωρίζουν και δημιουργηθεί ένα κρίσιμο πλήθος, τότε δημιουργείται μία δύναμη και η γνώση των λίγων γίνεται γνώση για όλους.
Το Βίντεο καταλήγει λέγοντας πως αν καταφέρουμε να περάσουμε από την ατομική συνείδηση του διαχωρισμού και του φόβου αλλάζοντας συχνότητα προς μία συμπαντική συνείδηση ειρήνης, γαλήνης, ενότητας και ανιδιοτελούς αγάπης και αυτές τις δονήσεις εκπέμπουμε προς τη Γη, τότε συμμετέχουμε σε μία Πνευματική Αφύπνιση και όταν δημιουργηθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που κάνει συντονισμένα το ίδιο, τότε αυτή η αφύπνιση μεταδίδεται από Νου σε Νου. 
Κλείνει με την προτροπή να επαναλαμβάνουμε καθημερινά και συχνά τη φράση 
«Ανιδιοτελής Αγάπη, Ειρήνη και Ευτυχία σε όλο τον Κόσμο».
Δείτε το Βίντεο που ακολουθεί…είναι στα αγγλικά χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.