τρομερό σχόλιο φιλάθλου…. ΠΑΟΚ

****Κάνω(οπαδός) copy-paste ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σχόλιο που έγραψε κάποιος kinkydevil σε αθλητικό site.

Γιώργο Κουβεντίδη σε παρακαλώ μην κόψεις ούτε λέξη.

Αν μπορούσα να εκφράσω την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα μας με ένα σύνθημα, θα έλεγα το: «Ευχαριστώ και το Θεό που μ’έχει κάνει οπαδό κι όχι μαλάκα πρόεδρο». Δεν υπάρχει πιο εύκολη και ασφαλή ιδιότητα που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος για να αποφύγει τις ευθύνες και την κριτική. Είναι ωραίο πράγμα να μπορείς να λες ό,τι θέλεις, να βρίζεις όποιον θέλεις, να μπορείς στα λόγια να κάνεις όποια μεταγραφή θέλεις, να διώχνεις όποιον παίκτη θέλεις, να θεωρείς ανίκανο τον εκάστοτε προπονητή που περνάει από τον πάγκο της ομάδας σου, να κατεβάζεις την ενδεκάδα και το σύστημα που θεωρείς εσύ σωστό και όλα αυτά, χωρίς να φοβάσαι απολύτως τίποτα, αφού δεν δίνεις λόγο σε κανέναν, δεν έχεις καμία απολύτως ευθύνη για όλα όσα λες και ανά πάσα στιγμή μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν είπες τίποτα από όλα αυτά. Μάλιστα, όλα αυτά μπορείς να τα κανείς αραχτός στον καναπέ σου με τα πόδια σταυρωμένα, συνοδεία φραπέ, με το τηλέφωνο ή το laptop ανά χείρας, καμαρώνοντας για τον εαυτούλη σου που κατάφερε και «την είπε» σε όλα τα ΠΡΟΒΑΤΑ (έτσι θεωρείς εσύ τους συνοπαδούς σου) που στηρίζουν την ομάδα στα δύσκολα.

Είσαι ο κλασσικός ΝΕΟΠΑΟΚτσής, που έκανες DELETE στο παρελθόν σου και από την υπερβολική χρήση του PLAYSTATION και την παρακολούθηση αγώνων του Champions League, περιμένεις με ευκολία την άμεση εφαρμογή όλων αυτών που βλέπεις, στην δική σου ομάδα. Είσαι ο κλασικός «πελάτης», που δεν ενδιαφέρεσαι αν η χώρα σου καταρρέει και σε λίγο μπορεί να μην έχεις ούτε να φας, απαιτείς όμως κάθε χρόνο ως δια μαγείας, ο πρόεδρος της ομάδας σου να κάνει τις καλύτερες μεταγραφές και να πανηγυρίζεις τίτλους. Είσαι ο κλασσικός οπαδός, που όταν μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα είναι όλα καλά και όταν θα βγει εκτός εστίας, αναθεματίζεις όποιον βρεις μπροστά σου. Σε έχω φάει στη μάπα όμως τόσα χρόνια και δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου, γιατί δεν υπάρχει γιατρειά για τη δική σου αρρώστια. Απευθύνομαι πλέον σε όλους αυτούς που επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο κι αυτός είναι να έρχεσαι πάντα στη θέση αυτού που κάνεις κριτική, για να καταλάβεις ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει και για ποιο λόγο παίρνει κάποιες αποφάσεις. Απευθύνομαι σε όλους αυτούς, που είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ μαζί τους, τους βλέπω στο μέτωπο του αγώνα να προσπαθούν συνεχώς για την πρόοδο της ομάδας μας και τη συσπείρωση του κόσμου του ΠΑΟΚ. Σε όλους αυτούς που ασκούν κριτική χωρίς καμία ειρωνεία, πάντα με ψυχραιμία, σεβασμό και εποικοδομητική διάθεση…

Σαν χθες μου φαίνεται η πώληση των Χριστοδουλόπουλου και Μελίσση στον βάζελο, με ένα εξωφρενικό ποσό για την αξία των παικτών εκείνη την εποχή. Ο ΝΕΟΠΑΟΚτσής όμως βγήκε αμέσως και άρχισε το ξεφωνητό για το «ξεπούλημα» των δύο παικτών του ΠΑΟΚ, χωρίς να μπει στη διαδικασία να σκεφτεί τα οφέλη αυτής της κίνησης. Ποιο εύκολα θα βρείτε τους 6 αριθμούς του JOKER, παρά κάποιον οπαδό που θα παραδεχτεί το λάθος του για τις κατηγορίες που εξαπέλυε την εποχή εκείνη στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.
Τα χρήματα εκείνα τα οποία είχε πολύ μεγάλη ανάγκη ο σύλλογος, έφεραν προ των πυλών παίκτες μεγάλης αξίας, αλλά και παίκτες αμφιβόλου αξίας, που ο ΠΑΟΚ ανέδειξε και ανέστησε, προσφέροντας δημοσιότητα, χρήματα και ένα «ζεστό» ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Δυο από αυτούς, που έκαναν μεγάλη καριέρα με την τιμημένη και βαριά φανέλα του ΠΑΟΚ, βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν την έξοδό τους από την Τούμπα. Ο λόγος βέβαια για τους Κοντρέρας και Βιεϊρίνια. Ο Πάμπλο Κοντρέρας βολόδερνε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ήρθε στον ΠΑΟΚ, λόγω Βρύζα, παίρνοντας περίπου 600χιλ ευρώ. Ο ΠΑΟΚ ανέστησε τον Χιλιανό, ο οποίος βέβαια πρόσφερε παρά πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού η αρχοντική του παρουσία στο κέντρο της άμυνας ήταν ένα πραγματικό «σχολείο» για τους υπόλοιπους αμυντικούς. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ένας από τους κορυφαίους σέντερ μπακ που πέρασαν από την ομάδα μας και έμαθε άριστα τα μυστικά της θέσης που αγωνίστηκε στον Στέλιο Μαλεζά. Κανείς επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι την χρονιά που διανύουμε η παρουσία του δεν είχε καμία σχέση με εκείνη των προηγούμενων ετών.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήρθε στον ΠΑΟΚ με προτροπή του Φερνάντο Σάντος, αυτού του άχρηστου και ανίκανου προπονητή που ο νεοΠΑΟΚτσής «ξέσκισε» την εποχή εκείνη, γιατί έφτασε τον ΠΑΟΚ ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και τι δεν άκουσε ο «καρπουζάς» από το Εστορίλ από τον ΝΕΟΠΑΟΚτσή που ναι μεν είχε τον ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, όπως έλεγε, παράλληλα όμως βάλθηκε να καταστρέψει την πρώτη και μεγαλύτερη επιλογή του ανθρώπου που αυτός παρακάλεσε να αναλάβει τις τύχες της ομάδας του. Μιλάμε για όσκαρ σεβασμού και ανθρωπιάς που πρέπει να απονεμηθεί κάποια στιγμή στον ΝΕΟΠΑΟΚτσή. Ο παντελώς άγνωστος λοιπόν πιτσιρικάς που ήρθε από τα αζήτητα της Πόρτο για να φορέσει την φανέλα του μεγάλου ΠΑΟΚ, άργησε να δείξει τις ικανότητες του, αλλά όταν το έκανε αυτό, μας μάγεψε κυριολεκτικά όλους μας. Σε αυτό βοήθησε βέβαια η συμπεριφορά του προπονητή και των διοικούντων του ΠΑΟΚ που του φέρθηκαν με μεγάλη στοργή και εμπιστοσύνη και τον βοήθησαν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Πόσοι από εμάς δεν σκεφτήκαμε ότι είναι άδικο για έναν τέτοιο παίκτη να αγωνίζεται στο υποβαθμισμένο Ελληνικό πρωτάθλημα; Πάντα όμως στο μυαλό μας, είχαμε και έχουμε το συμφέρον της ομάδας μας.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή, που λόγω ανάγκης εισροής ρευστού στα ταμεία του συλλόγου και άμεσης διεκπεραίωσης συγκεκριμένων εντολών που η UEFA θα επιβάλλει από τον ερχόμενο Μάρτιο σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ανοίγει η πόρτα της εξόδου για κάποιους παίκτες, που με προγραμματισμό και άμεση συνάρτηση με την ανταγωνιστικότητα της ομάδας μας, οι διοικούντες του ΠΑΟΚ αποφάσισαν. Την αρχή έκαναν οι Λεονάρντο, Σπαντάτσιο και Αρίας, που είτε προσέφεραν πολύ λίγα, είτε υπάρχουν παίκτες να τους αντικαταστήσουν με πολύ λιγότερα χρήματα, αποτελούν παρελθόν από τον Δικέφαλο.
Στον 33χρονο Πάμπλο Κοντρέρας των 650 χιλ.ευρώ ετησίως, έγινε το περασμένο καλοκαίρι πρόταση από τον ΠΑΟΚ για τριετές συμβόλαιο (συμπεριλαμβανομένου και του φετινού) με ετήσιες αποδοχές που έφταναν τα 400χιλ.ευρώ συν τον ΦΠΑ που είναι 42% περίπου. Ο παίκτης που ανήκει στη κατηγορία που κοιτάει μόνο την τσέπη του και όχι την ομάδα η οποία τον ανέστησε και τον καθιέρωσε στην Εθνική της χώρας του, αρνήθηκε την πρόταση αυτή και διάλεξε τον δρόμο της αποστασιοποίησης, κάτι στο οποίο σημαντικό ρόλο έπαιξε και το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε την εποχή εκείνη στην ομάδα, με την απομάκρυνση του Βιτόλο και την αναμπουμπούλα που προκάλεσε η εμπλοκή Φλωρίδη. Για όσους δεν θυμούνται, ο ηγέτης του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία, δέχτηκε να μειώσει το συμβόλαιό του στα 350 χιλ, ενώ ο Κοντρέρας όχι απλά δεν το έκανε και δεν δέχτηκε τα 400χιλ. που του έδινε ο ΠΑΟΚ, αντιθέτως «χαλάστηκε» όταν του έγινε η πρόταση να έρθει να αγωνιστεί στις πρώτες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, την εποχή που είχαμε ξεμείνει από στόπερ και έμεινε στην Χιλή για διακοπές…

Ο Βιεϊρίνια είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας μας και όλα τα μεγάλα αστέρια των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης, πωλούνται με την πρώτη ευκαιρία που η ομάδα βρει την λεγόμενη «υπεραξία», που θεωρεί εκείνη ότι ανταμείβεται όπως πρέπει για την ανάδειξη ενός αθλητή. Αν εξαιρέσουμε τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει πουλήσει σε κάποια άλλη το μεγάλο της αστέρι. Ποιος είναι λοιπόν ο ΠΑΟΚ που θα ξεφύγει αυτής της λογικής; Ίσα ίσα, για μια ομάδα που δεν διαθέτει τον μεγάλο επενδυτή, είναι μονόδρομος η εισροή χρημάτων μέσω πωλήσεων παικτών που αυτή θα αναδείξει. Το ζητούμενο βέβαια είναι, κάθε πώληση να γίνεται με προγραμματισμό και όχι με εκβιασμό. Είναι και το σημείο που πρέπει όλοι να κάνουμε την κριτική μας. Η πρόταση που μάθαμε ότι έκανε η Βόλφσμπουργκ στον ΠΑΟΚ και είναι περίπου 4,5 εκατ.ευρώ, συν το ΦΠΑ που ανέλαβε να καλύψει η Γερμανική ομάδα και φτάνει τα 2 εκατ., συν τα 800 περίπου χιλιάδες ευρώ στον Βιεϊρίνια (στον ΠΑΟΚ έπαιρνε 280), θεωρώ ότι είναι μια αξιοσέβαστη πρόταση (στην ουσία η Γερμανική ομάδα ξοδεύει περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ για τον Αντελίνο!!) που θα φέρει στην ομάδα μας περίπου το 15πλάσιο ποσό από αυτό που ξόδεψε για να τον αποκτήσει. Ακόμα και το ποσοστό που θα πάρει η Πόρτο, έχει μπει στην διαπραγμάτευση και υπάρχει η πιθανότητα να είναι μικρότερο από το 33% που είχε συμφωνηθεί. Κάνουμε λοιπόν κριτική στην πώληση βλέποντας αν είναι συμφέρουσα για την ομάδα μας, περιμένουμε όμως και τον τρόπο που θα καλυφθεί το κενό της.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν ισχύουν τα παραπάνω νούμερα, η πώληση είναι άκρως συμφέρουσα για την ομάδα μας, περιμένω όμως ένα μικρό ποσό από αυτά, να δαπανηθούν για την απόκτηση ενός ακραίου χαφ που θα αναπληρώσει στο βαθμό του δυνατού το κενό που θα αφήσει ο Βιεϊρίνια. Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί το γεγονός ότι χωρίς τον Πορτογάλο ο ΠΑΟΚ σημείωσε ίσως τη μεγαλύτερη νίκη στην σύγχρονη Ιστορία του μέσα στο White Hart Lane. Όλοι όμως ξέρουν ότι δεν βγαίνει η χρονιά αν δεν έρθει ένας παίκτης με τα στοιχεία του Πορτογάλου… Επίσης η πώληση αυτή είναι εξαιρετική και για τον Βιεϊρίνια, γιατί του δίνεται η ευκαιρία να δείξει την αξία του σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με προοπτικές μεταγραφής του σε ακόμα πιο μεγάλο club από αυτό της Βόλφσμπουργκ. Όσο για τα παπαγαλάκια του Πειραιά που σε κάθε μεταγραφική περίοδο τον είχαν «κλεισμένο» στην ομαδούλα τους, ας μείνουν παρέα με το τρίτο το μακρύτερο…
Είμαι ένας απλός οπαδός του ΠΑΟΚ όπως οι περισσότεροι από εσάς και στεναχωριέμαι όταν φεύγουν από την ομάδα μου παίκτες εγνωσμένης αξίας. Πιο πολύ απ’όλα όμως νοιάζομαι για την επιβίωση του συλλόγου στα δύσκολα χρόνια που έρχονται και θεωρώ ότι η διοίκηση της ομάδας μου, παρά τα λάθη που έχει κάνει μέχρι σήμερα και τα περισσότερα προέρχονται από τη μεγάλη πίεση του κόσμου και την τεράστια εσωστρέφεια που επικρατεί στην οικογένειά μας, κατάλαβε ότι «πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα». Δεν γίνεται ο κόσμος να αποφασίζει αν θα πουληθεί ένας παίκτης, ποιος θα πρέπει να είναι προπονητής και σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. Αυτοί έχουν τις τύχες του συλλόγου, αυτοί έχουν την μεγάλη ευθύνη για την οικονομική του κατάσταση κι αυτοί θα πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις χωρίς συναισθηματισμούς και χωρίς να επηρεάζονται από την λογική, μέχρι ενός σημείου, πίεση του κόσμου.

Αυτοί είναι που θα κριθούν ακόμα πιο αυστηρά από όσους τους ξεφωνίζουν σήμερα για την πώληση του Βιεϊρίνια αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στα Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την ΟΥΕΦΑ. Αυτοί θα ακούσουν το κράξιμο αν δεν πουλήσουν τον Βιεϊρίνια και κινδυνέψει η ομάδα μας να τον χάσει κάποια άλλη στιγμή χωρίς ευρώ, όπως ο Παναθηναϊκός που χάνει το μεγαλύτερο ταλέντο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Σωτήρη Νίνη. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση κάποια στιγμή ότι η γκρίνια και η κακοπροαίρετη κριτική θα υπάρχει ακόμα και τίτλο να κατακτήσουμε, ακόμα και τον μεγάλο παικταρά να φέρουνε στην Τούμπα. Τους λόγους τους εξήγησα στον πρόλογο. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Ο τρόπος που εκφραζόμαστε μέσα στο γήπεδο, ο τρόπος που συζητάμε με τους συνοπαδούς μας, ο τρόπος που ασκούμε κριτική, ο τρόπος που επιχειρηματολογούμε για να αποδείξουμε την ορθότητα των λεγόμενών μας, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ομάδας που υποστηρίζουμε και την προσφορά αυτών που την διοικούν, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τρόπο που μεγαλώσαμε…

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΠΑΟΚΤΣΗ.

Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντελίνο Βιεϊρίνια και τον Πάμπλο Κοντρέρας για τις όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές που μας χάρισαν… Ο ΠΑΟΚτσής δεν ξεχνάει ποτέ αυτούς που τίμησαν την ασπρόμαυρη φανέλα. Είμαι σίγουρος όμως ότι κι αυτοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις όμορφες στιγμές που ένιωσαν αγωνιζόμενοι σε αυτό τον μεγάλο σύλλογο και την αγάπη που έλαβαν απλόχερα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ…******

εδώ η πρώτη πηγή…..

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.