3 χρόνια αλλαγής… Οδήγησαν στην συνειδητή επιστροφή… (by Angel)

Πριν λίγα χρόνια(3-4) είχα την κακή συνήθεια να αρθρογραφώ, να διαβάζω, να συνδιαλέγομαι “και καλά” για το καλό του τόπου στο βωμό της Δημοκρατίας! 
Τόσα ήξερα τόσα έλεγα! 
Αυτό που με στεναχωρεί είναι που υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ακόμα το ίδιο λάθος! Στα τότε χρόνια διάβαζα πολύ συχνά άρθρα του σημερινού Υπ. Οικονομικών κ. Βαρουφάκη αλλά και ενός ανθρώπου που έδειχνε να έχει περισσότερους εχθρούς και πολύ μικρότερο βήμα, του κ. Δημήτρη Καζάκη!
Πρόσφατα ο πρώτος μου απέδειξε ήδη ότι δεν τηρεί τα γραφόμενα του, και τον δικαιολογώ απόλυτα διότι άλλο να τα λες και άλλο να τα κάνεις, πόσο μάλλον υπό την απειλή του παρασκηνίου… 
Ο δεύτερος ακόμα δεν χρειάστηκε να δείξει τον ‘’ανδρισμό’’ του, οπότε ακόμα αρθρογραφεί λογικά και με επιχειρήματα για το καλό του τόπου όπως είπαμε και παραπάνω! Αύριο μπορεί να είναι όλα ανάποδα… σήμερα όμως είναι έτσι ακριβώς! 
Άλλωστε όπως είπε και Ηράκλειτος “Τα πάντα ρει…”

Για να προλάβω τους προβοκάτορες! Η πολιτικοποίηση είναι ένα υγιές φαινόμενο του ενεργού πολίτη… Η κομματοποίηση είναι φαινόμενο της προπαγάνδας στα πλαίσια του “διαίρει και βασίλευε “…  Άβουλα όντα με γνώσεις γίνονται αυτόχειρες της ζωής τους… Της ΖΩΗΣ μας… Γίνονται δογματικοί χωρίς να το συνειδητοποιούν οι περισσότεροι… Ούτε αυτό όμως δεν είναι ελαφρυντικό! 
Από όταν άρχισα να μεγαλώνω σταμάτησα να μετράω την πρόθεση και άρχισα να μετρώ μόνο το αποτέλεσμα! Έτσι εκ του αποτελέσματος τα πράγματα δείχνουν ότι το μεγαλύτερο κενό της Δημοκρατίας μας είναι η εκπροσώπηση, και ο λόγος είναι διότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ΕΜΕΝΑ και τον κάθε εμένα! Έτσι απ’ όσα έμαθα μεγαλώνοντας το πιο χρήσιμο απ’ όλα ήταν να μάθω να αναλαμβάνω την ευθύνη για ότι γίνετε σε μένα και μέσα από μένα! 
Έτσι αν ο καθένας έκανε πράγματα για να αλλάξει τα δικά του οικονομικά με προσωπική ευθύνη κανένας δεν θα έψαχνε σήμερα σωτήρες και κανένας δεν θα έσκυβε το κεφάλι όταν οι ελπίδες του αποδειχθούν φρούδες!
Τελειώνοντας γιατί λογικά θα βαρέθηκες να με διαβάζεις και συ… Σου δηλώνω ευθέως πως είμαι υπεύθυνος για ότι έχω κάνει και για ότι δεν έχω κάνει διότι όλα ήταν συνειδητές ή ασυνείδητες επιλογές μου και με αυτή μου την δήλωση δίνω ασυνείδητα και αναφαίρετα και σε σένα την δυνατότητα να κάνεις το ίδιο όπως ακριβώς το είχε αναφέρει και ο Nelson Madela! 

Angel  

Αφορμή του άρθρου η για άλλη μία φορά πολύ καλή ανάλυση του κ. Καζάκη στις 23/2/15
Παραθέτω το άρθρο εδώ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *