5-60-1827 Τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί!;

Λένε πως δύο είναι οι σημαντικότερες μέρες της ζωής μας: η μέρα της γέννησης μας και η μέρα που βρίσκουμε τον λόγο της ύπαρξης μας πάνω σε αυτόν τον πλανήτη!
Για την πρώτη δεν έχουμε καμία σχεδόν επίδραση εμείς και δεν ξέρω πόσο χρειάζεται να γιορτάζω κάτι που δεν οφείλεται αποκλειστικά σε μένα!
Έτσι επέλεξα καιρό τώρα να γιορτάζω τις πραγματικές αποφάσεις που πήρα στην ζωή μου!!!
Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής εξ αυτών ήταν πριν 5 έτη ή 60 μήνες ή 1827 ημέρες!
Επέλεξα και στην πορεία αποφάσισα να ακολουθήσω ένα πρωτοπόρο επιχειρηματικό μοντέλο, ένα τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης, και ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον…
Στην πορεία μου αυτά τα χρόνια παρακολουθώντας πολλούς ανθρώπους κατάλαβα πως το περιβάλλον στο οποίο ζούμε είναι το σημαντικότερο συστατικό για την ανάπτυξη μας ή μη!!!
Είδα ότι ακόμα και ένα λιοντάρι ή ένας αετός αν γεννηθεί σε ένα κοτέτσι δεν έχει καμία πιθανότητα να πετάξει ή να ηγηθεί!

Όταν ακούς όλη μέρα μία κότα, κότα θα γίνεις!
Αν θες να ξεχωρίσεις στην καλύτερη περίπτωση θα γίνεις κόκκορας!
Έτσι πρώτο βήμα γι κάποιον είναι να βγει από το δικό του “κοτέτσι”, δηλαδή το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τις συνθήκες που ενδυναμώνουν καταστάσεις φόβου, ανασφάλειας και αρνητικών πεποιθήσεων για την ζωή, την οικονομία, την επιτυχία κ.α
Γνωρίζω πως αυτό οι περισσότεροι δεν θα το έκαναν ποτέ γι αυτό και δεν θα έχουν ποτέ την δυνατότητα να ζήσουν ολοκληρωμένοι, πάντα κάτι θα λείπει!
Θα λείπει η ελευθερία, διότι τίποτα και κανένας από αυτούς που αποτελούν το περιβάλλον σου δεν είναι αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης!
Είναι κυρίως αποτέλεσμα καθαρών γεωγραφικών συνθηκών!
Κάθε πεποίθηση περί Θεού, περί επιτυχίας, περί ευτυχίας, περί σχέσεων, περί χρημάτων ακόμα και το αίσθημα του ωραίου εξαρτάται καθαρά από την χώρα, την κοινωνική θέση, την οικονομική κατάσταση στην οποία γεννήθηκε ένα παιδί!!!
Πόσο αφελές ακούγεται να μιλούν για ελευθερία της βούλησης άνθρωποι που έχουν κολλητούς αυτούς που μένουν δίπλα τους, θρησκεία αυτή στην οποία μεγάλωσαν, οικονομική κατάσταση ίδια με αυτήν που βρήκαν και πρότυπα τα προβαλλόμενα πρόσωπα που καθορίζουν την “επιτυχία” συμπληρώνοντας το στάτους κβο της εποχής!
Πριν 60 μήνες λοιπόν έστριψα μόλις 1 μοίρα από τον προσχεδιασμένο τρόπο ζωής μου που αν και για καιρό δεν έμοιαζε να διαφέρει αυτή η μία μοίρα αποδείχθηκε σωτήρια για την ζωή μου!
Σήμερα είμαι ευγνώμων για αυτή την τόσο μικρή αλλαγή που έκανα τότε στην ζωή μου διότι οι περισσότεροι ίσως δεν την κάνουν ποτέ!
Ότι είναι εύκολο να κάνεις, είναι εύκολο και να μην το κάνεις!
21 χώρες, πάνω από 80 διαφορετικοί προορισμοί και εκατοντάδες υπέροχοι άνθρωποι από κάθε γωνία το πλανήτη έδιωξαν κάθε ίχνος ρατσισμού, ανωτερότητας, κατωτερότητας και άλλων άχρηστων συναισθημάτων βλέποντας τελικά πως το μόνο που υπάρχει είναι αυτό που νιώθει κάθε ον μετά την γέννηση του: 
<< Αγάπη >>
Είναι η δύναμη, ο τρόπος, το μέσο να ζήσεις πραγματικά και να μην ξοδέψεις ούτε σταγόνα από τον πολύτιμο χρόνο όσος και τελικά απομένει στον καθένα!
Δεν ξέρω πόσος τέτοιος χρόνος μου απομένει και πιθανόν δεν είναι επιλογή μου, ξέρω όμως πως όσος κι αν είναι:
  • δεν θα τον σπαταλήσω δουλεύοντας για τα όνειρα κάποιου άλλου 
  • κάνοντας κάτι που δεν μ αρέσει και δεν με εξελίσσει
  • μιλώντας για πράγματα που δεν με ενδιαφέρουν
  • μένοντας δίπλα σε ανθρώπους που με κρατούν πίσω όπως τα καβούρια!

Αν ο καθένας μας ήξερε πόσος χρόνος του έχει απομείνει, είμαι σίγουρος πως δεν θα τον σπαταλούσε άσκοπα…
Το ότι δεν γνωρίζουμε πόσο χρόνο έχουμε αντί μας καθησυχάζει δεν θα έπρεπε να είναι ένα εξτρά κίνητρο να τον διαχειριστούμε σωστά!;


Λένε πως η ζωή μας είναι το δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, και ο τρόπος που θα ζήσουμε το δώρο του ανθρώπου προς τον Θεό!
Εσύ θέλεις ένα μεγάλο και άδειο βάζο ή κάτι περισσότερο!;


Με τι θα ήθελες να το γεμίσεις!;
Αν δεν το έχεις σκεφτεί μέχρι σήμερα ίσως είναι μια καλή αρχή για σένα….
Και αν δεν το κάνεις ούτε τώρα δεν πειράζει…
Σου εύχομαι να μην είναι αργά όταν και συ βρεις τον λόγο της ύπαρξης σου πάνω σε αυτόν τον πλανήτη!
Αν ένιωσες να μιλάω σε σένα κάνεις λάθος, στο προηγούμενο εαυτό μου μιλούσα…
Αλλά αν ισχύουν και σε σένα αυτά που έγραψα τότε σίγουρα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για την δική σου ζωή!
Angelofmind

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *