Ατέλης εγκέφαλος και Φανατισμός

Ο Σκοπός της σελίδας είναι κυρίως ενημερωτικός, να βοηθήσουμε τους εαυτούς να κατανοήσουμε καλύτερα το τι συμβαίνει γύρω μας και πως λειτουργεί ο κόσμος…

Να κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν χρειάζεται και να αποφύγουμε να παίρνουμε πάντα θέση.

Είναι πολύ καλό κάθε άνθρωπος να διαλέγει τις μάχες τους.

Αν κάποιος κάθε μέρα κάτι πολεμάει, μιλάει για το δίκαιο και το σωστό είναι σίγουρο ότι κάπου ξέφυγε από την πορεία γιατί δεν βρήκε τον χρόνο να ηρεμήσει.

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πως λειτουργεί ο εγκέφαλος του και του είναι υπερβολικά δυσκολο να διαχειριστεί τα συναισθήματα του.

Ακόμη πιο δύσκολο του είναι να διαχωρίσει την αλήθεια που τόσο παλεύει γι αυτήν από τις πεποιθήσεις του.

Είναι τόσο αφελής ο φανατισμός στις μέρες μας προς όποια κατεύθυνση που δεν μας επιτρέπει να ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες για το ανθρώπινο είδος.

Μπορεί να χαρεί η μία ή η άλλη πλευρά για την νίκη αλλά το τίμημα της θα είναι ανάλογο μιας από τις υπερδυνάμεις του πλανήτη που επικράτησε μιας άλλης σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Κάθε φόρα που σκέφτομαι πόσο πολύ έχουμε μέσα τον Νεαντερνταλ βλέποντας οικία πρόσωπα γεμάτα μίσος για έναν άλλο άνθρωπο ή φυλή ή έθνος μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνούμε ή επειδή έχουμε μεγαλώσει διαφορετικά, τρομάζω.

Με λυπεί ακόμη περισσότερος το γεγονός πως έχω υπάρξει σε αυτή την κατάσταση και πιθανώς θα υπάρξω ξανά στο μέλλον όταν πάλι κάποια στιγμή δεν θα καταλάβω πόσο ύπουλα λειτουργούν οι αυτόματοι μηχανισμοί συμπεριφοράς που ανέπτυξα από μικρό παιδί για να ταιριάξω στην κοινωνία την οποία μεγάλωσα.

Το παρακάτω άρθρο όπως γενικά και η προσπάθεια που γίνεται από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και σαιτ να κάνουν το αυτονόητο: Δημοσιογραφία, μας βάζεις σε σκέψεις μιλώντας με δεδομένα χωρίς να παίρνει θέση.

#angelofmind

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε (ή θα έπρεπε να φέρει) για άλλη μία φορά στο προσκήνιο τη φαινομενικά άσβεστη επιθυμία της θρησκείας είτε να αδιαφορεί για τον κίνδυνο προς την ανθρωπότητα, είτε χειρότερα να προκαλεί και να προσκαλεί τους πιστούς της να εκθέσουν τους εαυτούς τους και τους υπόλοιπους ανθρώπους σε αυτόν τον κίνδυνο.

#Αρθρο 1η δημοσίευση 06/01/21 FB Page Angel of Mind

Ξεκίνησε μια προσπάθεια άρθρα που ήταν σε μορφή post στα social media να τα μεταφέρουμε στο site μας ώστε να υπάρχουν όλα μαζεμένα.

Αν βρίσκετε χρήσιμα τα άρθρα μας, θα εκτιμούσαμε πολύ να τα μοιραστείτε με άλλους.

Περισσότερα στο άρθρο:

#covid19 #religion

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.