ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ εν έτη 2022 (ΠΟΛΕΜΟΣ)

👉 #ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ εν έτη 2022 (#ΠΟΛΕΜΟΣ)

(Ενώ έχουμε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε καταγεγραμμένη ΙΣΤΟΡΙΑ σχεδόν 3.000 ετών και δυνατότητα σύγκρισης ιστορικών πηγών.)

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται:

Πως οι «πόλεμοι» (με και χωρίς εισαγωγικά, αποικιοκρατία κτλ) γίνονταν πάντα για:

👉 τις πλουτοπαραγωγικές πηγές (Για Ενέργεια, για Κατασκευή Εργαλείων κ.α) ή

👉 τις στρατηγικές θέσεις (Εμπόριο, Άμυνα κ.α),

και πως οτιδήποτε άλλο:

✅ Διπλωματία,
✅ Πολιτική,
✅ Νομισματική & Δημοσιονομική Πολιτική

Είναι τρόποι επίτευξης των αρχικών ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΚΟΠΩΝ.

Αν όμως δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει:

▶️ Στρατηγικός Σκοπός/Στόχος

▶️ Τακτικές και Μέθοδοι

▶️ Αμοιβαίο Συμφέρον (win-win)

▶️ Γνωστικές Προκαταλήψεις

▶️ Συναισθηματική Νοημοσύνη

Και πολλά άλλα, δεν μπορούμε όχι να καταλάβουμε τι και γιατί συμβαίνει γύρω μας, αλλά ούτε και μέσα μας.

Κάποιοι από εμάς έχουν ξοδέψει/ αφιερώσει/ επενδύσει (διαλέξτε οποία λέξη θέλετε) χιλιάδες ώρες διαβάζοντας και μελετώντας την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα από γεγονότα, επιστημονικές έρευνες, την καθημερινότητα κ.α καταλήγοντας σε κάποιες βασικές έννοιες και αρχές ώστε να οικοδομηθεί ένα ενιαίο πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να ευδοκιμήσει οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης ή διαφωνίας.

Όταν όμως αυτή η συζήτηση διεξάγεται σε επίπεδο δυσανάλογο του όγκου του εγκεφάλου μας μη μπορώντας να δικαιολογήσει πως ανήκουμε στο γένος Homo, είδος Sapiens/Sapiens τότε δυστυχώς είναι προφανές γιατί αυτή η «συζήτηση» δεν οδηγεί πουθενά.

Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο παρότι έχω όλη την καλή διάθεση και φημίζομαι για την ικανότητα μου να απλοποιώ τα πράγματα, να επικοινωνήσω με οποιοδήποτε συνομιλητή δεν έχει την στοιχειώδη αντίληψη πως για να εκφράσουμε μια γνώμη χρειάζεται να αφιερώσουμε χρόνο ώστε να ενημερωθούμε πρώτα για επιμέρους θέματα που επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα το θέμα προς συζήτηση.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ για παράδειγμα να μιλήσουμε για ΕΙΡΗΝΗ όταν δεν γνωρίζουμε τον τρόπο λειτουργίας του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Ο πόλεμος στις ημέρες μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αποτέλεσμα μιας ιμπεριαλιστικής πολιτικής ενός κράτους ή του ηγέτη του.

Ο πόλεμος είναι αποτέλεσμα αποτυχίας όλων των προηγούμενων μέσων χειραγώγησης που υπάρχουν σήμερα.

Επίσης σε περίπτωση που κάποιος δεν το έχει αντιληφθεί ο πόλεμος δεν είναι το αντίθετο της ΕΙΡΗΝΗΣ. Έχουμε πολλά χρόνια Ειρήνη στην χώρα μας, ποιος είναι ικανοποιημένος με αυτό;

Η ευτυχία των λαών εξαρτάται ΑΜΕΣΑ από

  1. Τον τρόπο διαχείρισης & διαμοιρασμού των πόρων
  2. Των αγαθών που δημιουργούνται εξ αιτίας τους (Ενέργεια, προϊόντα κ.α)
  3. Την Νομισματική και Δημοσιονομική Πολιτική.

Όλα αυτά μαζί ονομάζονται Οικονομικό Σύστημα που τόσα και τόσα άρθρα, webinar, συζητήσεις και podcast έχουμε κάνει στο #AngelofMind για την κατανόηση τους.

Γι αυτό ΚΑΘΕ κυρίαρχη ΕΛΙΤ έχει εστιάσει στον έλεγχο της κοπής χρήματος και των πλουτοπαραγωγικών πόρων.

Αυτά κατοχυρώνουν και ένα κυρίαρχο Κράτος που δεν εξαρτάται από άλλους έχοντας ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα.

[Γι αυτό δεν έπρεπε να έχουμε δικό μας νόμισμα (δραχμή), Γι αυτό δεν έπρεπε να έχουμε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας (Λιγνίτη) Γι αυτό δεν έπρεπε να έχουμε ισχυρή βιομηχανία (αποβιομηχάνιση)]

Αν (Τυχαίο Παράδειγμα) μόνο με την κοπή χρήματος μπορώ να (εξ)αγοράζω όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές επειδή «τυχαίνει» να έχω το ισχυρότερο νόμισμα ($) παγκοσμίως και να μην χρειαστεί να επέμβω με άλλους τρόπους ακόμη καλύτερα.

Ο τέλειος συνδυασμός:
✅ διπλωματίας,
✅ (εξ)αγοράς ΜΜΕ και
✅ (εξ)αγοράς διεφθαρμένων πολιτικών

Όλα αυτά μια χορηγία από κοπανιστό αέρα.

Επειδή έχουν όλοι την πίστη (credit), την εμπιστοσύνη στο σύστημα που έχω δημιουργήσει.

Τους εκπαίδευσα για χρόνια τον τρόπο να πιστεύουν χωρίς να αμφισβητούν και τώρα μετέφερα αυτή τους την Πίστη στο νομισματικό μου σύστημα που ελέγχω εξολοκλήρου.

Κατάφερα να γίνω κυριολεκτικά ο Θεός τους χωρίς να πάρουν χαμπάρι την στέρηση της ελευθερίας τους.

Γι αυτό δεν γράφω συχνά. Γιατί όλα αυτά είναι ψηλά γράμματα για την κοινωνία μας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν σήμερα κατά του πολέμου είναι υπέρ του στρατού. Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.

ΔΕΝ με νοιάζουν τα λόγια σου, βλέπω τις πράξεις σου.

Σε μια χώρα που η ανεργία μαστίζει, το βιοτικό επίπεδο πέφτει ραγδαία, το σύστημα δημόσιας υγεία είναι σχεδόν ανύπαρκτο, το εκπαιδευτικό μας σύστημα το ίδιο, κρίθηκε σκόπιμη η αγορά Πολεμικών Αεροσκαφών από το ΣΥΝΟΛΟ της Ελληνικής Κοινωνίας τα λόγια είναι περιττά.

Και αν αρχίσει να μου λέει κάποιος μα ο δίπλα και ο παραδίπλα θα του πω να πάει να διαβάσει Ιστορία και το παράδειγμα της Μη Βίας από τον Γκάντι. Μην μου μιλάς για Ειρήνη τουλάχιστον αν εξακολουθείς να πιστεύεις πως χρειάζεται ο Στρατός.

Οι πόλεμοι δεν αποφεύγονται έχοντας δυνατούς στρατούς και μάγκες «Στρατηγούς».

Οι πόλεμοι αποφεύγονται αφενός αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις και την εξάλειψη τους μέσω της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης αφετέρου με την διπλωματία (διαχείρηση κινδύνου, διαπραγμάτευση, ενεργή ακοή κ.α)

Πόσα ακριβώς έχουμε επενδύσεις εμείς σε όλα αυτά;

Για να το κλείσω γιατί το καθένα από τα παραπάνω χρίζει περαιτέρω ανάλυσης και σκοπός δεν είναι να ανοίξω εγκυκλοπαίδεια αλλά να δώσω τροφή για σκέψη μήπως έστω κάποιος αμφισβητήσει όσα του πλασάρουν και προσπαθήσει να δει την μεγάλη εικόνα.

Μέσα στην αμφισβήτηση είναι και αυτός ο μπαγλαμάς που γράφει τα παραπάνω και ένα ένα όσα παραθέτει ξεχωριστά προς έλεγχο.

#AngelProso

Υ.Γ1 Και όχι δεν επιτρέπω σε κάποιον να χρησιμοποιήσει τα γραφόμενα μου και την ανάλυση της σκέψης μου χωρίς αναφορά στην πηγή. Φτάνει με τις απόψεις Clopy Paste.

Υ.Γ2 Όχι δεν χρηματίστηκα από κάποιον για να γράψω τα παραπάνω τα οποία προκύπτουν από χρόνια έρευνας και ανάλυσης η οποία σαφώς βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχίσει για όσο ζω. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξουν δεδομένα και καταστήσεις. Αυτό σημαίνει πως δεν είμαι Δέντρο όπως έχω αναφέρει πολλές φορές και έχω την δυνατότητα να αλλάξω θέση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.